Anu Lill • 23 jaanuar 2020
Börsiuudised
Ainult tellijale

Investorid rõõmustasid kasumihüppe teinud Tallinna Kaubamaja üle

Tallinna Kaubamaja teatas täna börsile, et 2019. aasta neljandas kvartalis suutis ettevõte kasvatada käivet 5,6 protsenti ja kasumit 22 protsenti võrreldes sama perioodiga aasta varem, aktsiakasum kasvas 0,35 eurole.

Viimase nelja kuu jooksul on Tallinna Kaubamaja aktsia hind tõusnud 12%, ettevõtte kiireim kasvusuund on automüük, kuid suurimat tulu teenitakse endiselt supermarketitest.  Foto: Liis Treimann

Grupi 2019. aasta puhaskasum oli 717,2 miljoni eurose käibe juures 31,1 miljonit eurot, mis on aasta varasemaga võrreldes 2,3 protsenti kõrgem. Viiest tegevusalast suurima kasvu tegi läbi autokaubanduse segment, kasvatades neljandas kvartalis käivet varasema aasta sama ajaga võrreldes üle 38 protsendi ja aastases lõikes 13,4 protsenti. Kõige halvemini läks jalatsikaubanduses. Neljandas kvartalis toimus küll väike kasv, kuid aasta lõikes kukkus jalatsite müük 9,6 protsenti.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum