investor Toomas • 16. aprill 2018
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: uue näoga Volkswagen

Volkswagen AG uus juht Herbert Diess
Volkswagen AG uus juht Herbert Diess  Foto: Scanpix

Eelmisel nädalal teatas autotootja muudatustest juhtkonnas. Kõige tähtsam nendest oli uue juhi Herbert Diessi määramine juhi kohale.

Eelmise nädala neljapäevase teate järgi astus Müller ametist tagasi. Pärast seda hüppas Volkswagen Grupi aktsia 4,5 protsendi võrra kõrgemale. Kuigi Mülleri leping kehtis 2020. aastani, ei pruukinud ta lahkumine üldse vastumeelne olla, kuivõrd tema tehtud muutuste vastu kerkis üles üha suurem opositsioon.

Matthias Müller andis ettevõte üle suures joones samas finantsseisus, mis see oli olnud enne emissiooniskandaali puhkemist. Ettevõtte turuväärtus on praegu umbkaudu 85 miljardit eurot. Eelmisel aastal kahekordistati kasumit ja müüdi rekordilised 10,7 miljonit sõidukit.

Emissiooniskandaali praegune arve ulatub umbkaudu 30 miljardi dollarini. Ja autotootjal on pooleli veel hulk kohtuasju, mis jooksevad edasi vähemalt järgmisesse kümnendisse. Üleval olevate nõuete kogusumma ulatub portaali Bloomberg andmetel ligikaudu 9 miljardi dollarini.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt