Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Tubli tulemus tõstab portfelli

Apple'i juht Tim Cook kõnet pidamas.
Apple'i juht Tim Cook kõnet pidamas.  Foto: Scanpix

Pikaajalise investorina olen õppinud hindama seda, kui ootusi vahetult enne majandustulemusi kärbitakse, sest madalamalt on aktsial lihtsam lendu tõusta.

Apple vilistas taas negatiivsetele ootustele ja tegi vaat et oma ajaloo parima tulemuse. Tema teise kvartali tulemustest selgus, et kasv oli kiireim alates 2014. aastast. Kvartalikäive kasvas 16 protsenti, 52,9 miljardilt 61,1 miljardile dollarile. Puhaskasum aga 25 protsenti, 13,8 miljardile. Marginaal paranes lausa 13 protsenti, 23,4 protsendile. Kahekohalist kasvu näitasid ka kulud: 15 protsenti, 7,5 miljardile dollarile kvartalis.

Sellega tõestas Apple, et on jätkuvalt ettevõte, mis suudab klientidel raha taskust välja kiskuda nii, et nood ise arugi ei saa.

Mind huvitab kõige enam muidugi see, kust raha tuleb. Kuigi fännid on pikka aega rääkinud, et õunafirma pole enam üldse tavaline telefoni- ja MacBooki-müüja, vaid muundub aina enam teenusepakkujaks, on teenuste osa Apple´i käibes siiski veel tagasihoidlik. Põhiraha tuleb ikka iPhone´ist, kus käive kasvas kvartalite lõikes vaadatuna 14 protsenti 38 miljardile dollarile.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt