investor Toomas • 3. detsember 2019 kell 4:00
Investor Toomas
Ainult tellijale

Kuidas aktsiad valutult ettevõtte alla kolida?

Kui investeerimisega pikemalt tegeleda ja summad suuremaks minema kipuvad, kaalutakse investeeringute viimist ettevõtte alla. Kolimine kõlab esmapilgul lihtsalt, kuid paar kavalust kuluvad marjaks ära.

Ernst & Young Baltic AS partner Ranno Tingas.   Foto: Andras Kralla

Tõenäoliselt on iga investori unistus, kanda aktsiad investeerimiskontole lihtsalt üks ühele ettevõtte kontole nii, et saaks tulumaksu arvestuse ettevõttele nullseisuga üle kanda. Paraku seda seadus ei luba. „Investeerimiskontot ei saa äriühingule üle kanda,“ ütles Ernst & Youngi partner Ranno Tingas. „Kui investeerimiskonto sulgeda deklaratiivselt, siis maksustatakse ära summa, mille väljamaksed ületavad sissemaksete jääki, kusjuures investeerimiskonto kaudu ostetud väärtpaberite soetamismaksumus loetakse investeerimiskonto sulgemisel väljamakseks,“ lisas Tingas. Teisisõnu, investorit võib ees oodata maksukohustus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum