investor Toomas • 10. detsember 2020 kell 4:00
Investor Toomas
Ainult tellijale

Röövisin Buffettilt punkti

Head perspektiivi arvestades pole midagi imestada selle juures, et Ryanairi aktsia hind on Londonis tõusnud juba 16,9 euroni, kolmandiku võrra kõrgemale 11–12 euro tasemest, kus see kauples läbi terve suve.  Foto: Reuters/Scanpix

Warren Buffettit ei võida investeerimise suures mängus küll mitte keegi – korda võib minna aga tema üle väikese punktivõidu saamine. Minul see Ryanairiga tänavu õnnestus.

Takkajärgi tõden, et pandeemiakriisile vastuminek portfelliga, kus on lennufirma, oli minult paras julgustükk. Eriti veel Ryanairi-sugune lennufirma, kelle ärimudel rajaneb just suurel lendude mahul, mitte mõne üksiku lennu suurel kasumlikkusel. Juba kriisi esimestel nädalatel oli selge, et enamik reisimisest lakkab ja lennukid jäävad maa peale kes teab kui kauaks. Ehk teisisõnu oli lennufirmade äril pikaks ajaks kriips peal.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum