investor Toomas • 14. veebruar kell 11:00
Investor Toomas
Ainult tellijale

Rekordilise kahjumi aasta

Greenpeace'i aktivistid lähenevad Equinori naftaplatvormile.  Foto: HANDOUT, Reuters/Scanpix

Läinud nädal sain selgust, milline on mu kütusesektori investeeringu seis ja väljavaated pärast aastat, mil nafta hind käis USA börsil lausa miinuses. Equinor avaldas majandustulemused – aasta lõppes rekordilise kahjumiga.

Halva juures on hea, et Equinori juhtkond reageeris kriisis taas kiiresti ja otsustavalt. Juba märtsis käivitus kokkuhoiukava, et kindlustada rahanduslik seis. Minagi sain pihta, kui Equinor suurtest kütusefirmadest esimesena aktsionäridele makstavat dividendi kärpis. Kui 2019. aasta viimase kvartali eest maksti välja 27 USA senti aktsialt, siis järgmise kvartali eest vaid 9 senti. See oli üks samm, tänu millele sai eesmärk kulusid 3 miljardi dollari võrra kokku tõmmata täidetud ja ületatud. Ettevaatlikult on taastuma hakanud ka dividend. Kolmanda kvartali eest tõsteti summa 11 sendile ning neljanda kvartali osas on ettepanek maksta dividendi 12 senti aktsiast.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum