Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: kus on mu naftakasum

Pea poole võrra kasvanud nafta hind Equinorile (endine Statoil) teisel kvartalil suuremat puhaskasumit ei toonud.

Kuid vähemalt teatas Equinor teises kvartalis mullusega võrreldes 21protsendisest käibe kasvust, mis kerkis 18,1 miljardi dollarini, Reutersi analüütikud ootasid küll 26protsendist kasvu. Võrreldes lõppenud poolaastat eelmise aasta sama perioodiga, on käibe kasv olnud 25 protsenti, kerkides 38 miljardi dollarini.

Puhaskasum langes aga mulluse 1,4 miljardi dollari pealt 15protsendi võrra, 1,2 miljardile dollarile. Võttes arvesse, et teise kvartali nafta hind oli Equinori jaoks mullusega võrreldes ligi 50 protsendi võrra kõrgem, oleksin esimese reaktsioonina loomulikult rohkem puhaskasumit oodanud. Ühe tegurina vähendasid kasumit aga kasvanud hoolduskulud Norra naftaväljadel. Samuti mõjutasid olulise tegurina mullust kvartalikasumit 754 miljoni dollari suurune erakorraline tulu Angola äridest. Selle erakorralise mõjuta paistab tulemus oluliselt etem.

Kõige suurem kasumi kasv tuli naftatootmisest Norras. Kuigi tootmise maht langes seal 3 protsendi võrra, on puhaskasum kerkinud 58 protsenti, 3,05 miljardile dollarile. Rahvusvahelises naftatootmise üksuses kasvas puhaskasum 17,6 protsendi võrra, 1,03 miljardile dollarile, mis on tervitatav kasv, arvestades, et Norrat nähakse langeva turuna. Samas naturaalgaasi tootmise puhaskasum langes 1,5 miljardi dollari pealt 0,6 miljardile dollarile.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt