Viivika Rõuk • 29 aprill 2019
Majandustulemused
Ainult tellijale

Eesti Loto alustas IT-hankega nullist

Eesti Loto juhatusele arvestati eelmisel aastal kokku 85 384 eurot, mis aasta peale jagades teeb üle 7100 euro kuus. Ettevõtte juht on Riina Roosipuu, kes võttis alates novembrist ameti üle Heiki Kranichilt.  Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Riigifirma Eesti Loto loobus koostööst uue kesksüsteemi ehitama pidanud ettevõttega ja alustas kogu hankeprotsessiga algusest.

Värskest majandusaasta aruandest selgub, et Eesti Lotol ebaõnnestus eelmise aasta olulisim tegevuseesmärk, milleks oli uue kesksüsteemi juurutamine ja tänu sellele ka uute toodete turule toomine. 2016. aastal võitis kesksüsteemi hanke ettevõte Novomatic Lottery Solutions, mis ei ole suutnud kohustusi täita. Seepärast otsustas Eesti Loto eelmise aasta oktoobris lepingu lõpetada, saades ühtlasi leppetrahvi ligi pool miljonit eurot.

Hetkel kuum