9. oktoober 2017 kell 9:00

Minister külas. Jaak Aab: riik ei ole halb peremees

Riigihalduse minister Jaak Aab  Foto: Andras Kralla

Riigihalduse minister Jaak Aab rääkis saates, et tema suhtuks igasugusesse riigiettevõtete erastamisesse ettevaatlikkusega. Tema sõnul ei tohiks mõelda, et riik on halb peremees ja enne iga riigiettevõtte börsile viimist tuleb teha läbi põhjalik analüüs.

Riigi Kinnisvara kohta tõdes Aab, et ettevõtte eesmärk on olnud hea, kuid eesmärkide täideviimine pole just kõige paremini välja kukkunud.

Intervjuus lahkab Aab ka seda, kuidas peaks toimuma kohalike omavalitsuste rahastamine ja kas ehk peaks neile erinevaid maksuerisusi kehtestama, et maapiirkondi paremini turgutada. Samuti räägib ta sellest, mis on põhilised küsimused, mis vajavad lahendust selleks, et maapiirkondadesse rohkem töökohti tekiks.

Saadet juhib Eliisa Matsalu.

Hetkel kuum