• Jaga lugu:

  Kvaliteetse IT-tööjõu pärast käib korralik võitlus

  Kõige rohkem on IT-sektoris puudust arendajatest, märkis CV-Online'i värbamisspetsialist Reili Purkas.Foto: Raul Mee

  "IT-sektoris on sõda tööandjate ja töövõtjate vahel läbi – töövõtjad võitsid. Ja ettevõtjad peavad selgelt tegelema oma ettevõtte brändinguga noorte hulgas, sest see on inimeste jaoks hästi oluline, kus ma töötan." Sedasi lausus seekordses "Viimase mudeli" saates Telia ärikliendi üksuse direktor Tarmo Kärsna, kus ei saanud üle ega ümber IT-sektori tööjõupuuduse teemast.

  Juttu tuli sellest, mis trendid turul valitsevad, kuidas edukalt endale töötajat värvata ning mida arvestada välistööjõu palkamisel.
  Nii näiteks toodi välja, et välistööjõu palkamisel tuleb vajadusel muuta töö protsessides nii mõndagi. "Me näeme ka seda oma klientide hulgast, et on päris palju ettevõtteid, kes ei saa võtta välistööjõudu, kuna nende enda sisemised protsessid ja süsteemid ei toeta seda. Näiteks on kõik juhendid eesti keeles ning kui uus töötaja tuleb, ei saa ta millestki aru," sõnas CV-Online'i värbamisspetsialist Reili Purkas. Ta lisas, et kõige rohkem otsitakse ikkagi arendajaid.
  Telia IT-taristu teenuste allüksuste juht Andre Visse märkis, et kui tarkvara arendajatest on puudust, siis ega tegelikult pole ka infrastruktuuri spetsialistidega seis parem. "Võib-olla selles mõttes on isegi hullem, et kui tarkvara arendajaid koolitatakse päris jõudsalt peale, siis infrastruktuuri valdkond on jäänud natuke tahaplaanile viimastel aastatel, kuna ilmselgelt see fookus on sinna tarkvaraarenduse suunas liikunud. Ka seal käib kvaliteetse tööjõu pärast korralik võitlus."
  Täpsemalt kuuleb juba saatest, saadet juhib Priit Pokk.
  Saadet toetab Telia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.