Birjo Must • 18 märts 2019

Teises pensionisambas vigu leidub, kuid üks asi töötab hästi

Koalitsioonikõnelustel peaks üsna pea arutlusele tulema, kas täidetakse Isamaa valimislubadus kaotada pensioni teine sammas. Hommikuprogrammis arutlesime, kui hea mõte see on.  Foto: WILL BURGESS, Reuters/Scanpix

„Meie pensionisüsteemi teises sambas on palju põletavaid puudusi, aga üks asi töötab päris hästi – see on automaatne kogumine,“ lausus esmaspäevases hommikuprogrammis pensioniühistu Tuleva juht Tõnu Pekk.

"Maailma kogemus näitab, et automaatne säästmine on väga oluline. Kui säästmine ei ole automaatne, siis inimesed ei säästa," lisas ta.

Esmaspäevases hommikuprogrammis rääkisime sellest, mis saab juhul, kui pikalt üles ehitatud süsteem tõesti lammutatakse. Samuti kõnelesime veel positiivsetest muudatustest, mis on tehtud Eesti kogumispensionisüsteemis. Stuudios oli pensioniühistu Tuleva juht Tõnu Pekk.

Arutasime Intepia OÜ juhi Riho Vedleriga seda, kuidas pilvetehnoloogiat ja digitaliseerimist tööstusfirmades ja logistikas oluliselt paremini enda kasuks tööle panna ning miks on kogu Euroopa sellega jänni jäänud.

Lisaks uurisime Äripäeva börsitoimetajalt Liina Laksilt, mida tähendab rõivafirma Baltika uus aktsiate lahjendamise programm ja kas ettevõttel on veel elulootust.

Hommikuprogrammi vedasid Priit Pokk ja Birjo Must.

Kuula "Hommikuprogrammi" Äripäeva raadio podcast'ide keskkonnast.

Hetkel kuum