• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  T?ehhi ja Sloveenia on KIE riikidest edukaimad

  T?ehhi on tõusnud septembris märtsikuuga võrreldes 36. kohalt 30. kohale. T?ehhi parandas oma positsiooni 2,6 punkti võrra ehk sama palju kui Sloveenia. Aasta jooksul on Sloveenia positsiooni parandanud 5,7 ja T?ehhi 5,6 punkti võrra.
  Kokku on võimalik saada sada punkti ja T?ehhi on esimese KIE riigina kogunud üle viiekümne punkti. Ühise saatusega endise idabloki riikidest läheb kõige kehvemini SRÜ riikidel, kellest viimane on Valgevene. Kui aga arvestada rahvamajanduse kogutoodangut (RKT) inimese kohta, siis Euroopa arengupanga (EBRD) andmetel on selge liider Sloveenia, kus see mullu oli 10 585 dollarit. T?ehhis oli RKT inimese kohta 7550 dollarit, Eestis 6320, Slovakkias 6290, Valgevenes 6240 ja Poolas alla 5000 dollari.
  Kesk- ja Ida-Euroopa on muutunud maailma kõige dünaamilisemaks kaubanduspiirkonnaks, väitis maailma kaubandusorganisatsiooni (WTO) peadirektor Renato Ruggiero Genfis maailmakaubanduse arengust kokkuvõtteid tehes.
  Maailmakaubanduse praeguse arenemise eest kannavad hoolt põhiliselt Ida-Euroopa ja Aasia. Kokku peaks maailmakaubandus sel aastal suurenema kaheksa protsenti.
  Võrreldes eelmise aastaga on Kesk-Euroopa import suurenenud aasta algupoole kolmandiku ja eksport neljandiku võrra. Sama suur kasv on olnud veel ainult Kagu-Aasias.
  Mullu kasvas maailmakaubandus mahuliselt 9,5% ja väärtuseliselt 13%. Esimest korda ületas selle väärtus 4000 miljardi dollari piiri ja oli 4090 miljardit. Teenuste vahetus kasvas kaheksa protsenti ja selle väärtus oli 1100 miljardit dollarit.
  1950. aastast peale on maailmakaubandus suurenenud aastas keskmiselt kuus protsenti ja toodang neli protsenti. 45 aastaga on maailmakaubandus 14kordistunud ja toodang 5,5kordistunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.