• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud konkureerivad endiselt poodide ja selvehallidega

  Toidukaupade osas pakuvad turud endiselt tugevat konkurentsi nii väiksematele toidupoodidele kui selvehallidele. Universaalsete kaubandusettevõtete osatähtsus toidukaupadega kauplemisel oli küsitluse andmetel selle aasta alguses vaatamata suuremate selvehallide lisandumisele väike.
  Toidukaubad, mida ostetakse 3--5 korda nädalas, hangitakse põhiliselt elukohalähedasest poest. Näiteks leiba ostetakse 75% juhtudel elukohalähedasest poest, 16% turult ja 9% muust poest.
  Toidukaubad, mida ostetakse 1--2 korda nädalas või harvem, ostetakse põhiliselt turult. Näiteks juustu ostmisel oli ostukanalite osatähtsus järgmine: turult 57%, elukohalähedasest poest 35% ja teistest poodidest 8%.
  «Tulevikus hakkavad suuremad selvehallid siiski oluliselt vähendama väiksemate kaupluste osatähtsust,» ütles Emori suunajuht Aivar Voog. «Väiksemate poodide osakaal on juba selvehallide arvel vähenenud. Samal ajal on turu osatähtsus jäänud samaks ning ei ole ette näha, et see lähiajal muutuks.»
  Kestvus- ja garderoobikaupade osas tehakse 50% ostudest spetsialiseeritud kauplustes, 20% Tallinna kaubamajas, 20% turul ja 10% mujal. Uute kaubanduskeskuste (Viru ärikeskus, Stockmann jt) rajamine teravdab oluliselt konkurentsi Tallinna jaekaubanduses. «Tööstuskaupade osas on olnud kaks põhilist tegijat -- Tallinna kaubamaja, kellel puudus võrdne konkurent, ja hulk väiksemaid spetsialiseeritud kauplusi,» lausus EMORi suunajuht Aivar Voog. «Nende osatähtsus väheneb seoses Viru ja Stockmanni kaubamajade avamisega. Universaalsete kaubandusettevõtete osatähtsus suureneb tulevikus kindlasti.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.