12. detsember 1995 kell 22:00

Oodatakse intressiuudiseid

Euroopa valuutaturg oli teisipäeval väheaktiivne enne Suurbritannia rahandusministri Kenneth Clarke'i ja ja keskpanga juhi Eddie George'i tänast kohtumist ja Saksamaa liidupanga nõukogu homset koosolekut, kus selgub intressimäärade edasine liikumine Euroopas.

Prantsuse frank tugevnes veidi Saksa marga suhtes, kuigi tööseisak riigis kestab 19. päeva. Prantsuse frank kerkis teisipäeval 3,4455 Saksa margani, võrrelduna 3,4527 margaga esmaspäeva õhtul.

USA dollar liikus teisipäeval Euroopas tõusujoones, kuigi kitsastes piirides, ning kindla suuna puudumine muutis jõulude-eelse turu tavalisest vaiksemaks. Dollari kurss oli teisipäeva õhtupoolikul 1,4485 Saksa marga ja 101,8 Jaapani jeeni, seega 11,588 Eesti krooni kandis.

USA tootjahinnaindeksi avaldamine muutis dollari liikumise heitlikuks. USA tootjahinnad on kerkinud novembris oktoobriga võrreldes 0,5 protsendi võrra ehk kaugelt rohkem kui turgudel eelnevalt prognoositud 0,2 protsenti.

Soome Osuuspankkien Keskusosakkepankki (OKO) otsutas teisipäeval alandada laenude baasintressimäära 0,75 protsendipunkti võrra 5,5 protsendini. Ka Rootsi Handelsbanken otsustas baasintressimäära 5,5 protsendini alandada.

Soome marga kurss liikus eile keskpäevani allpool 2,660 EEK/FIM piiri, kuid hakkas seejärel tugevnema. Pärastlõunal liikus marga kurss allpool 2,660 EEK/FIM piiri. Soome Panga keskpäevased noteeringud olid 4,3489 FIM/USD ja 3,0115 FIM/DEMl.

Soome Panga valuutareserv oli möödunud reedese seisuga 50,67 miljardit Soome marka. Keskpanga andmetel kasvas valuutareserv nädala jooksul 173,0 miljoni marga võrra.

Rootsi kroon tugevnes kella 14ks tasemele 1,725 Eesti krooni, ja liikus õhtupoolikul vahemikus 1,720/725 EEK/SEK.

Kullauntsi hind hakkas eile keskpäeva paiku tugevnema, kerkides ennelõunal 389,00 dollarini untsilt.

Moskva pankadevahelisel valuutabörsil kaubeldi viimati laupäeval, siis maksti 1 USA dollari eest 4609 rubla. Järgmine oksjon on täna.

Hetkel kuum