• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oodatakse intressiuudiseid

  Euroopa valuutaturg oli teisipäeval väheaktiivne enne Suurbritannia rahandusministri Kenneth Clarke'i ja ja keskpanga juhi Eddie George'i tänast kohtumist ja Saksamaa liidupanga nõukogu homset koosolekut, kus selgub intressimäärade edasine liikumine Euroopas.
  Prantsuse frank tugevnes veidi Saksa marga suhtes, kuigi tööseisak riigis kestab 19. päeva. Prantsuse frank kerkis teisipäeval 3,4455 Saksa margani, võrrelduna 3,4527 margaga esmaspäeva õhtul.
  USA dollar liikus teisipäeval Euroopas tõusujoones, kuigi kitsastes piirides, ning kindla suuna puudumine muutis jõulude-eelse turu tavalisest vaiksemaks. Dollari kurss oli teisipäeva õhtupoolikul 1,4485 Saksa marga ja 101,8 Jaapani jeeni, seega 11,588 Eesti krooni kandis.
  USA tootjahinnaindeksi avaldamine muutis dollari liikumise heitlikuks. USA tootjahinnad on kerkinud novembris oktoobriga võrreldes 0,5 protsendi võrra ehk kaugelt rohkem kui turgudel eelnevalt prognoositud 0,2 protsenti.
  Soome Osuuspankkien Keskusosakkepankki (OKO) otsutas teisipäeval alandada laenude baasintressimäära 0,75 protsendipunkti võrra 5,5 protsendini. Ka Rootsi Handelsbanken otsustas baasintressimäära 5,5 protsendini alandada.
  Soome marga kurss liikus eile keskpäevani allpool 2,660 EEK/FIM piiri, kuid hakkas seejärel tugevnema. Pärastlõunal liikus marga kurss allpool 2,660 EEK/FIM piiri. Soome Panga keskpäevased noteeringud olid 4,3489 FIM/USD ja 3,0115 FIM/DEMl.
  Soome Panga valuutareserv oli möödunud reedese seisuga 50,67 miljardit Soome marka. Keskpanga andmetel kasvas valuutareserv nädala jooksul 173,0 miljoni marga võrra.
  Rootsi kroon tugevnes kella 14ks tasemele 1,725 Eesti krooni, ja liikus õhtupoolikul vahemikus 1,720/725 EEK/SEK.
  Kullauntsi hind hakkas eile keskpäeva paiku tugevnema, kerkides ennelõunal 389,00 dollarini untsilt.
  Moskva pankadevahelisel valuutabörsil kaubeldi viimati laupäeval, siis maksti 1 USA dollari eest 4609 rubla. Järgmine oksjon on täna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.