• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärge makske altkäemaksu!

  Konkreetsemalt: tänu RASi Dvigatel erastamise ümber lahvatanud tülidele ilmus ühel päeval Äripäeva toimetusse inimene, kes lubas nii minul kui mu kolleegil lahkelt kuulata diktofonilindile salvestatud vestlust, kus Dvigateli erastamispakkumuse esitanud mehed rääkisid nagu ärimees ärimehele, kui palju oleks vaja raha maksta, et erastamiskonkursil lõplik otsus enda kasuks pöörata. Vestlusest pärineb ka summa, 200 000 krooni, mis selles situatsioonis vajalik on.
  Loomulikult võin ma nõustuda, et see vestlus on kokku monteeritud lõõpimise käigus välja öeldud lausekatketest, mis pühavihane erastamiskonkurentsis allajääja trumpässana ajakirjandusele poetas. Lootes, et materjal, mida süüdistatav ise palub mitte mingil juhul uskuda, konkurendi põrmuks teeb.
  Aga mina arvan ikkagi, et see oli tõene jutt, konkreetse summa ja nimedega. Väiteid erastamisagentuuris valitsevast korruptsioonist kinnitavad samad eelpool juba nimetatud konkursside kaotajad ja võitjad. Uuesti küsides võivad nad oma sõnu ka korrata.
  Jääb üle soovida, et ehk oleks kasvõi hea nime pärast võimalik asetada näiteks needsamad 200 000 krooni oma suurepärasesse äriplaani või pakkumusse. Mine tea -- ehk võidategi erastamiskonkursi. Kindlasti aga ei ilmu siis ajalehe toimetusse sellised vastikud kassetid.
  NB! Meil on altkäemaksumeeste nimed teada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.