16. jaanuar 1996 kell 22:00

P6 alustab võidukäiku

Pentium Pro (koodnimega P6) jätkab traditsioonilist PC-protsessorite arengut, lisades CISC-arhitektuuriga ehk keeruka käsustikuga protsessorite 8086, 80286 jne ritta tinglikult ka 686. Inteli Pentium Prod peetakse jõudluse poolest aga võistlevaks juba RISC- ehk kärbikkäsustikuga protsessoritega, mida kasutavad oma tööjaamades IBM, Apple, Sun, Hewlett Packard, Silicon Graphics ja DEC.

Pentium Pro kujutab endast 32bitist, esialgu 150--200MHz töösagedusega töötavat, protsessorit, kus ühes korpuses paiknevasse kaksikkiipi on mahutatud 16 KB esimese ja 256 KB teise taseme vahemälu. Viimane töötab erinevalt varasematest lahendustest samuti protsessori kiirusega ja on efektiivsuselt võrdne peaaegu 2 MB vahemäluga.

Gateway 2000 kasutab esimestes Pentium Pro süsteemides P6 jaoks projekteeritud Inteli ATX/Aurora emaplaati, mis garanteerib protsessori ja emaplaadi täieliku ühilduvuse ja suure jõudluse. Tihe koostöö Inteliga annab Gateway 2000le hea võimaluse tuua uudistooted turule enne konkurente. Gateway 2000 kasutab oma uutes G6-150 ja G6-200 süsteemides nelja- ja kuuekordse kiirusega EIDE või SCSI CD-ROMe ning 2GB Seagate'i EIDE või Fast SCSI-2 kõvaketast. SCSI liidesena on kasutusel intelligentne Adaptee AHA 2940 PCI/SCSI kontroller. Graafikakiirendiks on Matrox Millennium 2 või 4MB WRAM mäluga PCI kaart, mille omaduste hulka kuulub ka MPEG video töötlemine. Kõik see on mahutatud Gateway uude täiskõrgusega tornkorpusse, mis mahutab kuni 12 seadet. Baaskomplekti kuulub 17" diagonaaliga kvaliteetne 0,26mm ekraanipunktiga Sony Trinitron kineskoobiga Vivitron 1776 kuvar. See tagab terava ja stabiilse kujutise ka kõrgetel resolutsioonidel eelkõige graafika ja projekteerimistööde tarvis.

G6-150 ja G6-200 arvutites on operatsioonisüsteemina installeeritud Windows NT Workstation 3.51 ning rakendustarkvarana kaasas MS Office Pro 95. Windows NT suudab maksimaalselt ära kasutada Pentium Pro võimalusi. Ka Windows 95 on 32bitine, kuid sisaldab ka 16bitist koodi tagamaks ühilduvust 16bitiste programmidega, nii et parimad tulemused saavutatakse Windows NTd kasutades. Riist- ja tarkvara 32bitine ühilduv arhitektuur võimaldab kiiremini töödelda suuri arve ja andmemassiive ning võimaldab kiiremaks ja töökindlamaks muuta ülesannete paralleelset lahendamist.

Hetkel kuum