30. jaanuar 1996 kell 22:00

Microlinkil on uus tehas

Uus tehas suudab kahes vahetuses toota kuni 1200 arvutit kuus. Tehase pindala koos selle juurde kuuluva laoga moodustab kompleksi kogu pindalast 550 m², ülejäänud pind läheb müügi ja haldusüksuste käsutusse.

Haameri sõnul alustab tehas küll sellel nädalal tööd, kuid ametlikult peaks see avatama alles märtsis.

«Mõnes mõttes on meie uue tehase käikulaskmine sümboolne, vana kokkukukkunud elektroonikatööstuse asemele tuleb uus,» leidis Haamer.

Tondi Elektroonika ruumides rajatud kompleksi ehitamisse investeeris Microlink kokku 4,5 miljonit krooni. «Proovisime läbi saada võimalikult väheste kulutustega, püüdes ära kasutada kõik olemasolnud võimalused,» kommenteeris Haamer investeeringute suhteliselt väikest mahtu.

Ehituse finantseerimine korraldati osalt omavahendite ja osalt pangalaenu abil. Haameri sõnul oli Hansapanga laen Microlinkile suhteliselt soodne. Tema jutu järgi on kogu firma kasutuses olevate ruumide peale tehtud kümneaastane rendileping.

Uue hoone kasutusele võttes lõpetab Microlink oma arvutitootmise muudes kohtades. Samuti kolib firma välja oma seni Tallinnas Sakala tänavas asunud kontoriruu-midest. «Sinna jääb ainult meie Internetiga ühendust pakkuv üksus,» märkis Haamer, lisades, et vabanenud pinnad renditakse edasi.

Eelmisel aastal ulatus Microlinki kogukäive umbes 152 miljoni kroonini, olles Eesti arvutifirmade hulgas suurim.

Hetkel kuum