1. veebruar 1996 kell 22:00

Venemaal streigivad kaevurid

Kaevurite ametiühingu liidrid teatasid Itar-TASSile, et töö on peatanud 500 000 inimest, riikliku söekaevandusmonopoli Rosugol andmetel on streikijate arv üle 300 000.

Mõned kaevandused Kavatsevad toetada määramatu tähtajaga streiki, teised peatasid tarbijatele söe edastamise vaid 24 tunniks.

Kaevurite sõltumatu ametiühingu liider Vitali Budko sõnul streigib enam kui 80 protsenti söerikastustehastest, sealhulgas kõik tehased Prokopjovskis, Belovos, Intas, Vorkutas, Gukovos, Jekaterinburgis, Amuuri ja Sahhalini piirkonnas. TASSi andmetel oli söetootmine ja kättetoimetamine peatatud 87% tehastes ja kaevandustes. Eeldatavasti ühinevad streigiga kõik Venemaa söetootmispiirkonnad. Üheaegselt Venemaaga streigivad söekaevurid ka Ukrainas.

President Jeltsin on lubanud luua nn presidendi fondi, tasumaks triljoneid rublasid maksmata palka. Millistest vahenditest, on seni ebaselge. Vene peaministri T?ernomõrdini eelmisel nädalal kaevuritele pakutud 600 mld rubla lükkasid ametiühingud tagasi kui pooliku abinõu. REUTER-DPA-ETA

Hetkel kuum