• Jaga lugu:

  Esimene ameerika Opel toodi rahva ette

  Eile ametlikult avatud Genfi rahvusvahelise autonäituse üheks tõmbenumbriks on kindlasti Opeli mahtuniversaali Sintra esmaesitlus. Seni puudus Opelil sõiduk selles üha enam populaarsust koguvas klassis. Küll on mahtuniversaalide alal pikaajalised kogemused General Motorsi peamiselt USA turul tegutsevatel tütarfirmadel -- Pontiacil, Chevrolet'l, samuti General Motorsiga konkureerivatel Chrysleril/Plymouthil/Dodge'il/Eagle'il ja Fordil/Mercuryl.
  Esirattaveoga Sintra töötati välja Opeli tehnokeskuse ja General Motorsi ühistöös. Tegu on esimese Opeliga, mida hakatakse tootma USAs.
  Vaatamata mõningasele sugulusele Pontiac Transpordiga, on Sintra töötatud välja, arvestades Euroopa autoostjate harjumusi ja nõudeid. Nii mootor, ülekanne kui vedrustus pärinevad Opelilt, baasmudeliks on Opel Omega.
  Mootor on kas 141 hj 2,2-liitrine R4-mootor või 201 hj 3,0-liitrine V6-jõuallikas. Viimane võimaldab kuni 202 km/h lõppkiirust. Alates 1997. aasta keskpaigast lisandub ka diiselmootor. Autot hakatakse tootma kahe erineva varustusastmega -- GLS ja CD. Kaheksakohalisel Sintral on mõlemal pool lükanduksed, mis hõlbustavad autosse sisenemist ja väljumist. Huvitav nüanss -- Sintra näol on tegu sõna otseses mõttes väikese autoga, sest ta on 149 mm lühem universaalkerega Omegast.
  1998. aastaks kasvab mahtuniversaalide turg Euroopas 340 000 autoni aastas (2,4% kogu sõiduautoturust). Opel loodab sellest haarata 40 000 autot.
  Saksamaal jõuab Sintra müüki novembris, enamus Euroopa riike saavad esimesed autod 1997. aasta algul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.