16. mai 1996 kell 22:00

Laevaremonditehase erastamine venib

Erastamisagentuuri avalike suhete osakonnast öeldi, et peaaegu iga päev on toimunud läbirääkimised agentuuri ja ASi Jaronex vahel, kuid ilmselt ei ole osapooled lepingutingimuste osas veel lõplikult kokku leppinud. Erastamisagentuur pikendas erastamislepingu sõlmimise tähtaega 20 päeva võrra.

Erastamisagentuurist öeldi, et juhul kui ka 30. maiks ei jõuta kokkuleppele, võetakse asi arutusele tõenäoliselt 5. juunil toimuval erastamisagentuuri nõukogu istungil. Seal tuleb otsustada, kas tühistada erastamisagentuuri volitused sõlmida selle pakkujaga leping või anda veel ajapikendust.

Mis põhjustel pole erastamisagentuur ja Jaronex läbirääkimistel kokkuleppele jõudnud, agentuuri avalike suhete osakonnast öelda ei osatud.

Jaronex on konsortsium, mille aktsiatest kuulus erastamiskonkursi võitmise hetkel 51 protsenti ASile Talinvest, 23 protsenti ASile Faabula, 11 protsenti ASile Vavekor ning 15 protsenti Balti Projektijuhtimise ASile.

Balti laevaremonditehase ostuhinnaks pakkus Jaronex 51 miljonit krooni ja investeeringuteks lisaks veel 63 miljonit krooni.

Seni erastatud varasid rentinud AS Balti Laevaremonditehas konkureeris erastamiskonkursil oma pakkumusega, kus ettevõtte vara ostuhind oli 35 miljonit krooni ja investeeringuid lubati teha 26 miljonit krooni. Li- saks kavandati inveteeringuna kogu ettevõttesse 120 miljonit krooni.

Laevaremonditehase peadirektor Fjodor Berman ütles, et Jaronex peab Balti Laevaremonditehasele maksma parenduste eest umbes 14 miljonit krooni.

Hetkel kuum