20. mai 1996 kell 22:00

Venemaa autovedude orienteeruv hinna muutus

Märtsi alguses Venemaa tolli korraldatud Eesti veokite arestimisaktsioon ei jätnud mõju avaldamata hindadele veoturul. Ekspedeerimisfirmade hinnangul toimus orienteeruv autoveo hindade tõus kuni 20 protsenti. Mõned vedajad leidsid võimaluse küsida isegi kuni 50 protsenti kõrgemaid hindu. Viimati nimetatud olid aga juba erandid. Rohkem esines firmasid, kes loobusid hoopis ohtlikul ajal Venemaale sõitmisest.

Vaatamata sellele, et Venemaa piiril on olukord rahunenud, ei ole paljud autovedajad kartusest kaotada masin idapoolsete vedude juurde tagasi pöördunud. See on andnud julgematele võimaluse hoida endiselt aasta alguse tasemega võrreldes ligikaudu 10 protsenti kõrgemaid hindu. Ekspedeerijate arvates võib varsti tekkida olukord, kus autovedajale muutub ida poole sõitmine tunduvalt kasulikumaks kui Lääne-Euroopasse.

Hetkel kuum