21. mai 1996 kell 22:00

Mööblimaja juhatuse tagandamine äpardus

Jens Haug valiti firma juhatusse oma kohast loobunud ASi Balteco juhatuse esimehe Mati Vanni asemel. Vann põhjendas tagasiastumist ainsa võimalusena tuua M-Investeerimisrühma juhatusse muutusi.

ASi Standard kommertsdirektor Enn Veskimägi ütles, et koosolekul esitati ka ettepanek juhatuse tagandamiseks, aga küsimus jäeti kõrvale, kuna seda polnud kirjas eelnevalt aktsionäridele jagatud päevakorras.

M-Investeerimisrühma juhatuse esimees Olev Nigul kinnitas, et uue juhatuse koosseis on parem kui eelmine. «Koosolek võttis pingeid maha, sest aktsionäride küsimused said vastuse,» teatas Nigul.

Värskelt juhatusse valitud Jens Haug ei osanud eilsele koosolekule hinnangut anda, sest muudatused juhatuses olid väikesed. «Ma usun, et nüüd on võimalik seestpoolt kaevata, mis on senise tegevusetuse põhjus,» lausus ta.

Aktsionärid kinnitasid Tallinna mööblimaja eelmise aasta majandusnäitajad. Mööblimaja netokäive oli 95,5 miljonit krooni ja puhaskasum 1,6 miljonit krooni. Selle aasta esimese kolme kuuga müüs mööblimaja 700 000 krooni eest vähem kui eelmisel aastal samal ajal, seda vaatamata mullusele mööbli keskmisele hinnatõusule 13 protsenti.

Enn Veskimägi väitel on puhaskasumis näidatud ka mööblimaja finantstulu 1,8 miljonit krooni, mis teeniti eelmisel aastal Tallinna mööblimajale kuulunud Forekspanga aktsiate müügist. Puhas mööbli müük andis seega 200 000 krooni kahjumit, järeldas ta. «Kui nii edasi läheb, pole kaugel see päev, kui mööblimaja uksele koputab pankrotihaldur,» lausus Veskimägi.

Olev Nigul väitis aga, et andmed mööblitootmise kahjumist on valed. Tema sõnul tehti mööblimajas kasumi arvel remont ning lao- ja müügiarvestuse üleminek arvutitele.

Oponendid on süüdistanud mööblimaja juhtkonda ka arutult suures töötajate arvus. Mullu oli mööblimajas 121 töötajat. Niguli kinnitusel on praegu töötajaid 100 ning arv väheneb veelgi.

M-Investeerimisrühm on 51 protsendi mööblimaja aktsiate omanik. M-Investeerimisrühma osanikud on mööblitootjad, Forekspank ja mööblimaja töötajate AS Kodumööbel.

Homme algab riigile kuuluva 49 protsendi mööblimaja aktsiate avalik müük.

Hetkel kuum