• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peaminister lubas jätta kaitsetollid kehtestamata

  Peaministri ütlusel tooks tollibarjääri püstitamine kaasa hindade ja inflatsiooni tõusu. Kuna impordi käibemaksu laekub riigile oodatust vähem, kehtestatakse selle aasta juulis aastaks ajaks põllumajandussaaduste importimisel piirhinnad, millest alla kaupu deklareerida ei saa, kinnitas Vähi.
  Vähi sõnul tulenevad piirhinnad sissetoodavate kaupade maailmaturuhindadest, kuid on neist pisut väiksemad. Nii väheneb maksupettus piiril ja muutub mõttetuks aegunud toidukaupade Eestisse toomine, lisas ta.
  Tiit Vähi viitas oma sõnavõtus Saksa suurima panga, Deutsche Bank'i ekspertide hinnangule, mille järgi Eesti riskireiting on kõrgeim Balti ja ka Kesk-Euroopa endiste sotsialismimaade hulgas. Vähi lausus, et Eesti majanduspoliitika on olnud enam-vähem optimaalne.
  Vähi teatas, et 14. juunil kirjutatakse Vilniuses alla Eesti, Läti ja Leedu vabakaubanduskokkulepe, mis võimaldab Eesti põllumajandussaadusi turustada ka lõunapoolsetes naaberriikides.
  Peaminister kinnitas ettevõtjaile, et valitsus ei kavanda Eesti maksusüsteemis olulisi muutusi ja üldine maksukoormus ei suurene. «Pigem võib see ettevõtetel tuleval aastal 0,5% võrra väheneda,» märkis Vähi.
  Et Eesti tööstuse ja põllumajanduse hetkeseis pole kuigi roosiline, kaalub valitsus Vähi sõnul erastatud ettevõtetele mõningate soodustuste tegemist nii järelmaksutingimuste kui ka tööhõivekohustuste osas.
  Peaministri pidulikule vastuvõtule Tartu ülikooli ajaloomuuseumis olid tulnud Tartu ja Lõuna-Eesti ettevõtjad ja avaliku elu tegelased. Tartu lennujaama direktorile Rein Margile ütles Vähi, et kui lennujaam ei hakka end ise ära tasuma, tuleb see munitsipaliseerida või erastada. «Näiteks Ungaris on vaid üks riiklik tsiviillennuväli,» märkis peaminister.
  Äripäeva küsimusele Tallinna--Tartu kiirtee rajamise kohta ütles Vähi, et lisaks sellele magistraalile ja Via Balticale on räägitud ka Helsingi ja Tallinna ning mandri ja Saaremaa vahelisest tunnelist. «Kõik need projektid saavad kindlasti kunagi teoks, aga ma pole kindel, et see juhtub sel sajandil,» sõnas ta.
  Peaministrit saatsid Tartus justiitsminister Paul Varul, rahandusminister Mart Opmann ja koonderakonna ladvikusse kuuluvad riigikogulased Mart Siimann, Mati Meos ja Olev Raju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Hüvasti Hiina, tere India! Apple kolib uue iPhone tootmist Indiasse
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Hüvasti Hiina, tere India! Apple kolib uue iPhone tootmist Indiasse
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Tööandjad: riik peaks energiakriisis ettevõtteid kohtlema võrdselt
Riigi toetused energiakriisis ettevõtetele peaksid olema kõigile võrdsed või täpselt sihitud ning vajaduspõhised. Praegune lahendus ei paista olevat kumbagi, leiab Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.
Riigi toetused energiakriisis ettevõtetele peaksid olema kõigile võrdsed või täpselt sihitud ning vajaduspõhised. Praegune lahendus ei paista olevat kumbagi, leiab Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.