9. juuni 1996
Jaga lugu:

Spetsialisti palk firmas

Mõiste spetsialist käib üldiselt väga laia töötajate kategooria kohta. Kõrvalolev graafik hõlmab spetsialistide põhipalku kasumit tootvates ettevõtetes ja ei väljenda eelarveliste asutuste töötajate palku.

Spetsialisti juures hinnatakse vastavat eriharidust ja spetsiifilisi oskusi, teadmisi turust ning isiksuseomadusi, mis võimaldavad tal omandatud teadmisi ja oskusi praktikas edukalt rakendada. Olulisemad isiksuseomadused, mis ühte spetsialisti teisest eristavad, on algatusvõime ja iseseisvus, mida ei saa arvulises väljenduses mõõta. Neid isiksuseomadusi arvestatakse sageli põhipalgale tulemuslisa maksmisel. Lääneriikides makstakse spetsialistidele preemiat tavaliselt kaks korda: aasta lõpus kogu aasta tulemuste järgi ning poolaasta tulemuste põhjal, kui spetsialist naaseb puhkuselt.

Jaga lugu:
Hetkel kuum