21. juuli 1996 kell 22:00

Konfiskeeritud kütus läheb müüki

ASi Multiehitus juhatuse esimees Risto Kirsipuu teatas, et see on esimene kord, kui konfiskeeritud kütust oksjonil müüakse.

Neljapäeval müüdava 4648 tonni moodustavad tema sõnul 95E, 76 oktaaniarvuga bensiin ja diislikütus.

Ülejärgmisel nädalal müüakse oksjonil maha Tartus asuvad 6500 tonni tolliameti poolt konfiskeeritud 92, 95, 76 oktaaniarvuga bensiini ja diislikütust.

Need on päris tõsised kogused, mis oksjonil müüki lähevad ning võib tekkida olukord, et turg ujutatakse odavast kütusest üle, rääkis Kirsipuu, mööndes samas, et riigi huvides on müüa kütus võimalikult kõrge hinnaga.

Ta märkis, et kütust osta soovival firmal peab olema kütuse ekspordi-impordilitsents. Firma peab päev enne oksjonit olema kandnud tagatisrahana Multiehituse kontole või maksnud nende kassasse 10% osta plaanitava kütusekoguse hinnast.

Kirsipuu teatas veel, et oksjonil müüdava kütuse hind ei sisalda käibemaksu. «Seega mõni kavalpea, kes arvab, et oksjonilt suhteliselt odavalt kütust ostnuna taotleb riiglt veel käibemaksu tagastamist, seda siiski teha ei saa,» rääkis ta.

AS Multiehitus sai ligi kaks aastat tagasi avalikul konkursil õiguse korraldada tollioksjoneid.

Hetkel kuum