3. oktoober 1996 kell 22:00

Tallinnas on tulekul 200miljoniline kinnisvaraprojekt

Luitsalu sõnul renoveeritakse projekti esimese osana Narva maantee ja Jõe tänava nurgal asuvad Eesti Kaabli ligi 10 000 ja 4000 ruutmeetri suurused pea- ja administratiivhooned, milleks kulub 60 miljonit krooni.

«Majad ehitatakse ümber ärihooneteks ja me kavatseme nad büroopindade kaupa maha müüa,» ütles ta. Viimistletud büroopindade hind -- 11 000 krooni ruutmeeter -- on Luitsalu tõdemusel üks kallimaid Tallinnas.

Kinnnisvaraprojekti teise osana on Luitsalu sõnul hoonete siseõuele plaanis kolme 6--7korruselise elumaja ehitamine. «Suurimaks probleemiks on meil parkimispinnad -- võib-olla tuleb meil ühe elamu asemele parkimismaja ehitada,» selgitab ta.

Elamute ehitamisega on kavas alustada pärast Eesti Kaabli hoonete ümberehitamist ja nende rajamise täpsem maksumus ei ole veel teada, lisas Luitsalu.

«Elumaju on Tallinnas viimastel aastatel ehitatud äärmiselt vähe,» nendib Luitsalu, kes siiski loodab rajatavatele korteritele ostjaid leida.

Korterid on mõeldud eeskätt jõukamatele elanikele, kuna odavamalt kui 10 000 krooni ruutmeetri kohta on täna ehitada raske, tõdes ta.

Eesti Kaabli hooned kuuluvad ASile Pro Kapital, mille ligi 15 miljoni suurusest aktsiakapitalist kuulub enamus Ernesto Preatoni Grupile. Ülejäänud aktsiad kuuluvad ASile Arco Kinnisvarahooldus.

AS Pro Kapital ostis 1995. aasta juunis hooned Eesti Kaabli likvideerimise käigus majandusministeeriumilt. Sama aasta novembris ostis Arco Vara ära ASi Pro Kapital, mille järel omandas enamuse firma aktsiatest itaalia ärimees Ernesto Preatoni.

Hetkel kuum