• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinnas on tulekul 200miljoniline kinnisvaraprojekt

  Luitsalu sõnul renoveeritakse projekti esimese osana Narva maantee ja Jõe tänava nurgal asuvad Eesti Kaabli ligi 10 000 ja 4000 ruutmeetri suurused pea- ja administratiivhooned, milleks kulub 60 miljonit krooni.
  «Majad ehitatakse ümber ärihooneteks ja me kavatseme nad büroopindade kaupa maha müüa,» ütles ta. Viimistletud büroopindade hind -- 11 000 krooni ruutmeeter -- on Luitsalu tõdemusel üks kallimaid Tallinnas.
  Kinnnisvaraprojekti teise osana on Luitsalu sõnul hoonete siseõuele plaanis kolme 6--7korruselise elumaja ehitamine. «Suurimaks probleemiks on meil parkimispinnad -- võib-olla tuleb meil ühe elamu asemele parkimismaja ehitada,» selgitab ta.
  Elamute ehitamisega on kavas alustada pärast Eesti Kaabli hoonete ümberehitamist ja nende rajamise täpsem maksumus ei ole veel teada, lisas Luitsalu.
  «Elumaju on Tallinnas viimastel aastatel ehitatud äärmiselt vähe,» nendib Luitsalu, kes siiski loodab rajatavatele korteritele ostjaid leida.
  Korterid on mõeldud eeskätt jõukamatele elanikele, kuna odavamalt kui 10 000 krooni ruutmeetri kohta on täna ehitada raske, tõdes ta.
  Eesti Kaabli hooned kuuluvad ASile Pro Kapital, mille ligi 15 miljoni suurusest aktsiakapitalist kuulub enamus Ernesto Preatoni Grupile. Ülejäänud aktsiad kuuluvad ASile Arco Kinnisvarahooldus.
  AS Pro Kapital ostis 1995. aasta juunis hooned Eesti Kaabli likvideerimise käigus majandusministeeriumilt. Sama aasta novembris ostis Arco Vara ära ASi Pro Kapital, mille järel omandas enamuse firma aktsiatest itaalia ärimees Ernesto Preatoni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.