17. oktoober 1996 kell 22:00

Internet hõlbustab raha liigutamist

Kaudselt parandab selline investeerimismoodus ka majanduskasvu, ütles Viktor Mahhov Hansa Investeeringutest. Tema sõnul on näiteks Tallinna väärtpaberibörsi kodulehekülg Internetis suurendanud huvi Eesti ettevõtete aktsiate vastu.

Interneti kaudu investeerimine muudab raha liikumise kiiremaks ja efektiivsemaks, väärtpaberiturg kasvab ja firmadel avaneb võimalus saada odavat kapitali, lausus Mahhov. Edukad ja kiiresti arenevad firmad on tema sõnul atraktiivsemad väliskapitali jaoks.

Praegu pakuvad juba mõned Eesti pangad eraisikutele võimalust sooritada lihtsamaid operatsioone, nagu info hankimine ja maksekorralduste tegemine Interneti kaudu. Ranno Pajuri Forekspangast ütles, et nende pangal on plaanis hakata tulevikus Interneti kaudu pakkuma kõiki pangateenuseid.

Pangatöötajate sõnul ei kasutata veel Eestis aktiivselt investeerimisalast tarkvara. Microsofti loodud investeerimisprogramm Investor 2,0, mis eelmisel nädalal Interneti kaudu üle maailma tarbijateni levis, lihtsustab tunduvalt raha paigutamist ja teenimist.

Internetis leviva informatsiooni kohaselt on Investor 2,0 sisult investeerimisportfelli haldav programm, mis on ühenduses tähtsamate infobaasidega, võimaldab pidevalt jälgida ostetud aktsiate hinna muutust turul ja võrrelda väärtpaberiportfelli hinnamuutusi tähtsamate börsiindeksite suhtes.

Esialgu on Investor 2,0 kaudu võimalik sooritada aktsiate ostu-müügitehinguid ainult Põhja-Ameerika majandustsoonis.

Hetkel kuum