• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vastasseis Kremlis kruvib pinget

  Kolmapäeva õhtul teravnes Kremli võimuvõitlus, kui siseminister Anatoli Kulikov süüdistas julgeolekunõukogu sekretäri Aleksandr Lebedit hiiliva riigipöörde ettevalmistamises. Eile nõudis peaminister jõuministritelt, et väed jääksid tekkinud sõnasõjas neutraalseks.
  Siseminister väidab, et Lebed kavatseb presidendi operatsiooni eel formeerida 50 000mehelise eliitüksuse, et haarata võimu. Sinna kuuluvat muu hulgas ka 1500 tshetsheeni võitlejat.
  Anatoli Kulikov väidab: «Ootamata ära järgmisi presidendivalimisi, on Lebed asunud endale jõu abil rajama teed võimule. Kasutades ära julgeolekunõukogu sekretäri positsiooni, allutab ta paljud jõuüksused personaalselt endale.»
  Aleksandr Lebed, kes ei varja oma võimuambitsioone, nimetas Kulikovi süüdistusi alusetuks ning deklareeris, et neist kahest peab üks tagasi astuma.
  Peaminister Tshernomõrdin ja presidendi administratsiooni ülem Anatoli Tshubais korraldasid eile nõupidamise. Peaminister nõudis sise- ja kaitseministrilt, et väed jääksid neutraalseks. Ta peab suurt osa Kulikovi väidetest tõele vastavaks, kuid putshiohtu ta eitab. FT-REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.