23. oktoober 1996 kell 22:00

Stroomi hotellis laevnike büroo

Laevandusega tegeleva aktsiaseltsi Kalbur-F personaliosakond sai kinnisvarahooldusfirmalt üürile kasutamata ja remontimata ruumid Stroomi hotellis. Sisearhitektile esitas firma tingimuse, et soovitakse saada suurt nõupidamisruumi, kahte kabinetti, arhiiviruumi ja suurt tualettruumi. Peale koridori kandvate seinte võeti maha kõik vanad punasest tellisest seinad ja asemele ehitati uued Gyproc-seinad. Koridori soovis tellija lihtsalt hooldatavaid värvitud seinu. «Siin käiv kontingent ei ole alati korrektne,» selgitab Tiina Korjus tellija soove.

Nõupidamisruumi seinad on kaetud värvitud pabertapeediga. Koridori lõpetavad peegelliuguksed, mille taga on külaliste üleriiete koht. Külalistele on mõeldud ka punased kunstnahast diivanid koridoris.

Lakke on paigaldatud mineraalkiudplaatidest ripplagi. Koridori põrandat katavad kergesti hooldatavad ja vastupidavad keraamised plaadid, saali põrandal on Forbo vinüülkate Smaragd Classic.

Huligaanne ümbruskond nõudis tugevat metallust.

Mööbel on valdavalt eestimaine, vaid toolid on Vipexi kaudu Itaaliast toodud. «Need toolid on kerged ja hästi liigutatavad,» hindab Korjus. «Kui vaja, saab ruumi muuta.» Samad toolid on ka firma peakorteris Kotzebue tänavas. Tööruumides on Standardi mööbel Antri, nõupidamislaud on sama firma Bossi kollektsioonist.

Koridoris ja arhiiviruumis on luminofoormoodulvalgustid, nõupidamisruumis, kabinettides süvistatud hõõglambid. Saalis esitlustahvli ees on keeratavad valgustid, mis võimaldab esitluspinda vajalikul määral valgustada.

Hetkel kuum