7. november 1996 kell 22:00

Venemaa vähendab toiduainete importi

Venemaa väliskaubanduskäive ilma «kohvrikaubanduseta» oli selle aasta esimesel üheksal kuul 97,9 miljardit dollarit, mida on 7,6 protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil, teatas Venemaa välismajandussuhete ministeerium.

Venemaa väliskaubandusbilansi positiivne saldo oli sel perioodil 28,1 miljardit dollarit.

Venemaa impordimaht ilma «kohvrikaubanduseta» moodustas üheksa kuuga 34,9 miljardit dollarit. Ostud kaugvälismaa riikidest vähenesid eelmise aasta sama ajaga võrreldes ligi 1% võrra, moodustades 23,7 miljardit dollarit. Import SRÜ riikidest kasvas 23,5 protsendi võrra 11,2 miljardi dollarini.

Ekspertide sõnul on märgatav impordimahtude alanemise tendents. Eelmisele aastale iseloomulik kõrge toiduaineimport on mõnede toiduainete osas asendunud impordi kahanemisega. Märgata on enam kui kahekordset alkoholiimpordi kahanemist. PRIME-TASS-ETA

Hetkel kuum