• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekseko saab sigu juurde

  Kahjumis seakasvatusettevõte AS Ekseko suurendab ettevõtet kontrolliva ETFC Groupi toetusel sigade arvu 20 000 võrra, mis kindlustab firma normaalse töö.
  Ekseko juhatuse esimees Andres Veide ütles Sakalale, et järgmise aasta lõpuks on kombinaadis 50 000 siga. Ekseko maksimaalvõimsus oleks kasvatada 63 000 siga.
  Mitut toiduainetööstuse ettevõtet kontrolliv ETFC grupp otsustas septembris toetada Eksekot kokku 20 miljoni krooniga.
  ETFC Groupi juhatuse esimees Ants Laos ütles varem, et nõukogu tegi põhimõttelise otsuse Ekseko toetamise vajalikkuse ja summa suuruse kohta. Otsuse kohaselt laenab ETFC Eksekole nii sel ja kui järgmisel aastal 10 miljonit krooni.
  «Ekseko saneerimin loob mingi baasi, et allakäik peatuks ja ettevõte saaks jalad alla,» selgitas Laos otsuse tagapõhja. Ta lisas, et kahjumist ei too selline rahasüst ettevõtet ilmselt välja.
  Veide sõnul kulub ETFC toetus peamiselt suureneva karja söötmiseks. Ekseko kahjum on tema hinnangul tingitud peamiselt sellest, et Eestis toodetud sööt on kallis, kuid selle kvaliteet kehv.
  Veide ütles, et ettevõtte saneerimisest on eluliselt huvitatud Rakvere lihakombinaat, kuna Ekseko varub 27% nende vajatavast sealihast, tulevikus aga koguni 50%.
  Peale ETFC grupi lubab Eksekot toetada ka ELi Phare programm, mis annab Eksekole ja Pärnu seafarmile kokku 16 mln krooni. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.