9. detsember 1996 kell 22:00

Maksukoormus suureneb

Riigikogu liikme Uno Mereste sõnul võimaldab selline seaduse muudatus suurendada rahva maksukoormust. Kinnisvarafirmade liidu juhatuse esimehe Indrek Sauli sõnul on reaalne maamaksu tõus seoses uute maksumäärade kehtestamisega 40--60 protsenti ja see sõltub kohalikest omavalitsustest.

«Kui volikogu kehtestab määra 0,8%, siis tõuseb maa maksustamishind Tallinnas 40--60%. Kui kehtestatakse 2%, siis on maksukoormuse tõus Tallinnas üle kolme korra,» selgitas Saul.

Reformierakonna fraktsiooni liikme Ignar Fjuki sõnul ei ole maamaksuseaduse muudatusega saavutatud seda eesmärki, mida kavatseti saada. Tekkimas on olukord, et linnades kasutatakse tulevikus madalamat maksustamismäära, kuid Kagu-Eestis, kus maa maksustamishind on langenud, rakendatakse omavalitsuse poolt kõrgemat määra, ütles Fjuk.

Kui vaadelda kohalike omavalitsuste tava, kuidas nad on maksumäärasid kasutanud, siis selgub, et eelistatuim on maksimaalne määr, lisas ta.

Hetkel kuum