8. jaanuar 1997 kell 22:00

Hoiupankur Olari Taal kiidab pankade liitumist

Juba 1995. aastast on vist enamik panku vaadelnud ja analüüsinud PEPi ja Ühispanka konsolideerituna. Pangandusringkondadele siin küll mingit üllatust ei ole.

Hoiupangale, nii nagu kõikidele teistele pankadele Eestis, mõjub ainult positiivselt pangandusmaastiku selginemine ja probleempankade kadumine. Usaldus meie kõigi vastu tõuseb nii Eestist väljas kui ka sees.

Teades, kui raske on pidada läbirääkimisi Eesti Pangaga, tuleb teha siin kummardus Ain Hanschmidtile ja tema meeskonnale. Hakkama said!

Väide, et Hoiupangal oli kavatsus järgmisena liita enda külge PEP, tundub pehmelt öeldes naljaka uitmõttena. Strateegilistest kaalutlustest ei hinda me analüütiliselt riigi hoiuseid tõsiste pangahoiustena.

Jumal tänatud, et Hoiupanga bilansis on riiklike vahendite osakaal langenud märgatavalt alla kommertspankade keskmise näitaja. Panga stabiilsuse huvides ei ole me soovinud seda mingil juhul suurendada.

1996. aastaga kasvas Hoiupanga bilansimaht 68%, kusjuures sotsiaalfondi vahendite vähenemine ületas Tööstuspanga liitmise tulemusena saadud juurdekasvu. Miks ta ei võiks 1997. aastal kasvada 61%? Seitse miljardit on minimaalne Hoiupanga 1997. aasta lõpu bilansimaht.

Teadsime kogu aeg, et oleme selles majas meie uue peahoone valmimiseni, st 1997. a lõpuni, kuigi mõned ajakirjanikud väitsid, et valitsus kingib selle maja meile. Tundub, et meile nii kalleid kingitusi siiski ei tehta.

Hetkel kuum