12. jaanuar 1997 kell 22:00

Klaasitehasest huvituvad välisinvestorid

Ivo Nurga sõnul on praegu veel vara võimalikest investoritest täpselt rääkida. «Hetkel käib olukorra kompamine,» märkis Nurga.

Küsimusele, kas India, Islandi ja Eesti investorid on oma huvi GGI- Eesti varade vastu seostanud ka klaasitootmisega, vastas Nurga, et põhimõtteliselt on klaasitootmine kindlasti üks asi, mida investorid plaanivad.

Enne tootmistegevuse peatamist 1995. aasta lõpus valmistas GGI-Eesti õhukest lehtklaasi. Ettevõtte pankrot kuulutati Rapla maakohtus välja möödunud aasta 25. novembril. 12. detsembril otsustas võlausaldajate üldkoosolek ettevõtte likvideerida.

GGI Eesti vastu on praeguse seisuga võlanõudeid kokku umbes 19 miljonit krooni. Võlanõudeid saab esitada veel 9. veebruarini.

Pankrotihaldur esitas detsembris rahandusministeeriumile taotluse 2,2 miljoni krooni eraldamiseks, et tasuda ettevõtte töötajatele palgavõlg ning kompensatsioon töölepingu lõpetamise eest. «GGI-Eestil endal seda raha ei ole,» sõnas Nurga.

Rahandusministeeriumi eelarve osakonna juhataja Ants Liiver teatas ETA-le, et niisugune taotlus on tõepoolest saabunud ja sellega tegeldakse. Andmete täpsustamine ja kontrollimine võtab veel aega, lisas Liiver.

Hetkel kuum