3. veebruar 1997 kell 22:00

Budapesti sõidu võimalust saab valida kaheksa variandi seast

Igale Budapesti edasi-tagasi piletile tuleb juurde arvestada Budapesti lennuvälja õhkutõusmismaks 7 USA dollarit ehk ca 92 krooni.

Viis korda nädalas sõidab Budapesti ja Helsingi vahet ungari lennukompanii Malevi lennuk. 3750kroonise edasi-tagasi pileti saab juhul, kui sihtpunktis viibimisse mahub öö vastu pühapäeva. Pilet kehtib küll kolm kuud, kuid ükski muutus pole lubatud.

Teise Malevi variandi puhul pole minimaalset kohaloleku aega, küll aga kehtib see pool aastat. Siin on lubatud muuta kuupäevi.

Malevi lendudel saavad lapsed 50% odavama pileti. Samas tuleb arvestada lisakulutustega Helsingisse sõiduks. Nii maksab kõige odavam lend Malevi vahendusel ca 4800 krooni.

Hinnalt ja lennutiheduselt on järgmisena soodne SAS ja Finnair, kelle 5500kroonine pilet sisaldab sõitu Tallinnast Tallinnani.

Määravaks muutus vahepeatuse võimalus, mis SASil on mitmekesisem: Stockholmis ja Kopenhaagenis. Üle 24tunnisel peatusel tuleb sõidukuludele juurde arvestada kohalik lennuväljamaks 15 Rootsi krooni (ca 27 krooni) või 65 Taani krooni (ca 137 krooni).

Finnairi pilet kehtib kolm kuud, SASil kaks kuud, kusjuures Soome lennukompanii kasseerib kuupäeva muutmise eest 50 USA dollarit ehk 655 krooni ja SASil pole muutused üldse lubatud.

Madalamad hinnad on SASil ja Finnairil samad: kuni 12aastased saavad pileti poole hinnaga, 12--24aastastele on välja töötatud soodustingimustega spetsiaalhind 4600 krooni edasi-tagasi sõidul.

Lufthansa pilet on eelpool tutvustatuga võrreldes ca 500 krooni kallim. Frankfurdi kaudu toimuval lennul pole muutused lubatud. Sihtpunktis tuleb viibida öö vastu laupäeva. Pilet kehtib kolm kuud. Lufthansa pakub lastele sõidusoodustust 50%, noortele 15% ulatuses.

Äriklassis puuduvad igasugused piirangud: piletit saab ühe aasta jooksul vabalt muuta või tagasi müüa, samuti võib teha peatusi. Lastele maksaks äriklassi pilet 6100 krooni, 12--24aastastele 9150 krooni.

Kannatlik ja sõidukuludeks võimalikult vähe raha arvestada sooviv reisija võiks valida rongi. Läbi Saksamaa bussiga sõitev turist peab tegema lisakulutusi Schengeni viisale.

Tabelis esitatud rongipilet sisaldab kupeekoha Tallinna--?estokai liinil ja couchette-vaguni Varssavi--Budapesti liinil. Üldvagunis on odavam. Valides Varssavist alates magamisvaguni, tuleb kolmeses kupees maksta juurde ca 150 krooni, kaheses ca 350 krooni ühel suunal.

Hetkel kuum