4. veebruar 1997 kell 22:00

Orul on väheatraktiivsed kosilased

Majandusministeeriumi asekantsleri Arvi Hamburgi sõnul on mõlemad Oru turbakombinaadi ostuks laekunud pakkumused ebareaalsed. Pakkumused on tehtud läbimõtlematult ja nende taga olevad firmad on Eesti turbatööstuse tegelaste hulgas tundmatud, kinnitas Hamburg. Ta ei nõustunud aga ostupakkumuse teinud firmade nimesid avalikustama.

Hamburgi kinnitusel on üks pakkuja pärit Kohtla-Järvelt. «Selle firma tegevusalana oli pakkumuses märgitud, et ta tegeleb laiatarbekaupade vahendamisega,» ütles Hamburg. «Pakkumuses oli ka märgitud, et firma tahab kombinaadi praeguste töötajatega töölepingu lõpetada.»

Teine Oru kombinaadi ostupakkumuse teinud firma on Hamburgi sõnul pärit Harju maakonnast. «Tema puhul ei suutnud pankrotitoimkond identifitseerida, millega firma tegeleb ja ka äriregistris polnud tema tegevusala märgitud,» kommenteeris Hamburg.

Kuigi kumbki pakkumus pole tõsiseltvõetav, alustas ASi Oru pankrotihaldur firmade tausta uurimist ja läbirääkimisi firma juhtidega, lisas Hamburg

Hamburgi sõnul kestavad läbirääkimised pankrotitoimkonna ja turbakombinaadi võimalike ostjate vahel kuni järgmise nädala kolmapäevani. Selle ajani saab esitada tehase tervikvara ostupakkumusi, lisas ta.

Pankrotistunud Oru turbakombinaadi endise omaniku, ASi Mikskaar tegevdirektor Riho Alas väitis, et ta ei tea, kes võiks kombinaadi osta.

«Kuna Mikskaare omanikuks olek lõppes Oru pankrotiga, pole ma edasise asjade käiguga kursis,» ütles ta. ÄP

Hetkel kuum