5. märts 1997 kell 22:00

Rakvere haigla peaarst koondati

Marko Pomerantsi kinnitusel on Rakvere haiglal praegu 12 miljonit krooni võlgu. «Enamik võlgu on meditsiinivahendite tarnijatele, samuti on haigla võlgu riigimaksude eest,» ütles Pomerants.

Rakvere haigla direktoriks nimetas Pomerants Rain Seppingu, kes varem töötas Ühispanga Tapa kontori juhatajana. Haigla ülemarsti koht on Pomerantsi sõnul veel lahtine, kuid kindlasti valitakse haiglale ülemarst praeguse töötajaskonna seast.

«Polnud kerge leida direktorit ettevõttele, millel lasub 12 miljoni kroonine võlg,» rääkis Pomerants. Tema sõnul valis ta Seppingu, kuna viimane on töötanud pangas ja omab juriidilist haridust. «Inimene, kes on töötanud pangas, peaks loogiliselt võttes oskama raha lugeda,» ütles Pomerants.

Rain Sepping ütles Virumaa Teatajale, et hindab haigla finantsseisundit komplitseerituks. 19. märtsiks peab Sepping esitama Lääne-Viru omavalitsusjuhtidele programmi, kuidas haiglat finantskriisist välja tuua.

Haigla senine peaarst Aivar Tooming ei soovinud oma koondamise põhjusi kommenteerida.

Rakvere haigla on riigi omanduses olev haigla, mida haldab Lääne-Viru maavalitsus. Marko Pomerantsi sõnul on Lääne-Viru omavalitsused otsustanud haigla munitsipaliseerida.

Rakvere haigla selle aasta eelarve on 44 miljonit krooni. Haiglas ja selle juures asuvas polikliinikus töötab praegu umbes 600 töötajat.

Hetkel kuum