6. märts 1997 kell 22:00

Kalapüügikvoodid jäid jagamata

Eesti ei taha anda Lätile kalapüügikvoote Eesti territoriaalvetes Liivi lahes, ütles Läti riikliku kalandusameti direktor Normunds Riekstins. Eesti on seisukohal, et nendes vetes ei tohiks kvoote suurendada.

Riekstins ütles, et Eesti keeldumine ei ole läti kaluritele suur probleem, sest kohalike kalatöötlejate tarvis on sardiini küllalt ka Läti territoriaalvetes. Kuid Läti kalurite tööpiirkond jääb piiratuks ning nad ei saa püüda Eesti ranniku lähedal, kui Läti vetes on liiga palju jääd. Samuti ei saa nad Läti vetest Eesti vetesse liikuvatele räimedele järgneda.

Kõneluste teemaks oli võimalus, et Eesti annaks Lätile sardiinipüügiloa Eesti vetes vastutasuks tursapüügiloa eest Läti territoriaalvetes. Läti sooviks püüda Eesti vetest 3600 tonni räime.

Kõnelused jätkuvad hiljem. BNS

Hetkel kuum