10. märts 1997 kell 22:00

1997. aastal (jaan--veebr) Eestis enimmüüdud veoautod

Eesti autovedajate seas on populaarsemate veokite hulgas Põhjamaades toodetud Scania ja Volvo veokid.

ASi Alu Veok masinapargis on kokku 12 Scaniat (3 uut). Juhatuse esimehe Aivo Härmaste sõnul näitab Euroopa instituudi poolt tehtud uuring, et Scania kulukõver hakkab teiste veokitega võrreldes tõusma hiljem. Enamiku Euroopas toodetud veokite kulukõver tõuseb peale 600 000 kilomeetrit, Volvol peale 800 000 kilomeetrit, Scanial veel hiljem.

11 Volvo veokit kasutava ASi KMV juhatuse liikme Heiki Ohu sõnul on Volvol Eestis hea teenindus. Scanial ja Mercedes-Benzi teeninduse taset peab Ohu kehvemaks. Mercedes-Benzi miinuste hulka arvatakse ka kallid varuosad.

- Scania: 13 autot

- Volvo: 12 autot

- Iveco: 5 autot

- Mercedes-Benz: 3 autot

- Renault: 2 autot

Hetkel kuum