9. aprill 1997 kell 22:00

Bensiiniturg suureneb

Eesti bensiiniturg on 1997. a esimeses kvartalis võrreldes möödunud aasta esimese kvartaliga suurenenud, ütlesid kuue juhtiva bensiini jaemüügifirma juhid. 1. jaanuarist 1997 kehtima hakanud aktsiisitõusu järel taastus tavaline tarbimus 2--8 nädalaga, sõltuvalt firmast.

Nädal enne aktsiisi tõusu selle aasta alguses kasvas kütuse tarbimine 5--33% vahel, märkisid ettevõtete liidrid. Tarbimise langus pärast hinnatõusu oli sel aastal lühem ja aeglasem, kui 1995. aastal toimunud aktsiisitõusu järel.

ASi EK peadirektor Charles Worman ja ASi Eesti Statoil peadirektor Sanny Åslund keeldusid võrdlemast tänavuse ja mulluse I kvartali bensiinitarbimuse taset isegi protsentuaalselt, viidates ärisaladusele.

Worman lisas, et aktsiisi tõus ei langetanud bensiini läbimüüki EK tanklates üldse. Teisest EK allikast saadud andmeil oli vähemalt aasta esimesel nädalal langus umbes 33 protsenti.

Hetkel kuum