• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Soojus jätkab kohtuteed majavalitsustega

  Tallinna linnakohus ei rahuldanud 8. mail Tallinna Soojuse taotlust kuulutada Kalamaja Kodu ME-le pankrot, kuna kohus hindas munitsipaalettevõtte makseraskusi ajutiseks. Tallinna Soojus on linnakohtule teatanud, et kaebab otsuse edasi. Seaduse järgi on apellatsioonkaebuse esitamise viimane tähtaeg 5. juuni.
  «Enne edasikaebamist ootame ära, kuidas kulgevad läbirääkimised Tallinna linnavalitsusega,» ütles Tallinna Soojuse jurist Indrek Kukner. «Jutuks on olnud võimalus, et linn hakkab majavalitsustele käendajaks.»
  14. mail pidi Tallinna linnakohus arutama eelistungil ka Tallinna Soojuse pankrotiavaldust Kopli Hoonete Halduse ME vastu. Kuna võlgniku esindajad kohtusse ei ilmunud, lükati arutelu 29. maini edasi.
  «Kaks kohtuprotsessi on omavahel seotud, kuna linnavalitsus on moodustanud nii Kalamaja Kodu kui Kopli majavalitsuse ja mõlema raha käib läbi Põhja-Tallinna linnaosa valitsuse,» sõnas Tallinna Soojuse jurist Artur Lepik. «Meile on antud lubadus, et linnavalitsus ulatab munitsipaalettevõtetele oma abistava käe. Sellisel juhul raugeb ka Kopli majavalitsuse pankrotiprotsess.»
  Tallinna linna rahandusasju kureeriv abilinnapea Ants Leemets ütles, et ta pole kuulnudki linna väidetavast valmisolekust soojavõlgu garanteerida. «Niisugune asi päriselt kõne alla tulla ei saa,» väitis ta. «Eelarves pole selleks raha ette nähtud ja reservfondist selliseid kulutusi teha ei saa.»
  Põhja-Tallinna linnaosa vanem Peeter Lepp lausus, et soojavõlgade garanteerimine tähendaks sisuliselt võla kinnimaksmist, kuna majavalitsuste vara võib mõõta ainult kümnetes tuhandetes kroonides, võlgu aga miljonites kroonides. «Loomulikult ei taheta sellist pretsedenti luua,» sõnas Lepp. Ta viitas sellele, et pärast kahe majavalitsuse võlgade garanteerimist hakkaksid sama nõudma kõik teisedki majavalitsused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.