Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oru töötajad jäid vallandamistasust ilma

  Ronald Pulleritsu sõnul on röövitud raha pärit pankrotihaldur Andres Kuusele OÜ Freesturvas poolt üle kantud rahast, kus Oru turbakombinaadi töötajate vallandamistasudeks oli ette nähtud 700 000 krooni.
  Pullerits ütles, et ta ei mõista, miks ei kasutanud pankrotihaldur raha transportimisel inkassaatori abi.
  «Näiteks ESS asub Jõhvis samas majas, kus Maapanga kontor ja Andres Kuuse töökohtki,» süüdistas Pullerits. «Mina oleksin Kuuse asemel pommi autost välja visanud, aga ilmselt kaotas ta sellises olukorras lihtsalt pea.»
  Pulleritsu sõnul on Kuusk ka varem raha peamiselt ise transportinud ja inkassaatorit kasutanud harva. Oru turbakombinaadi ühe töötaja kinnitusel pole Kuusk kunagi inkassaatori abi kasutanud.
  Ida-Virumaa välipolitsei komissar Herman Piirsalu ütles, et Andres Kuusk rikkus jämedalt seadust, transportides raha ilma julgestuseta. «Praegu on veel vara kommenteerida, mis Kuusega edasi saab,» lausus ta eile pärastlõunal.
  Oru pankrotihaldur helistas eile kell 12.56 Toila teeristilt politseisse, teatades, et oli sunnitud pommiähvarduse tõttu koti Oru töötajate vallandamistasudeks mõeldud 600 000 krooniga autoaknast välja viskama. Tagasiteel pangast Orule oli talle helistatud, kästud kott rahaga prügimäe lähedal autost välja visata ning ise edasi sõita. Kuusk heitiski raha Jõhvis Veski ja Jaama tänava nurgal autost välja ja sõitis ise umbes kilomeetri sündmuspaigast eemale, helistades sealt politseisse.
  Herman Piirsalu sõnul leidsid demineerijad Andres Kuuse auto tagaistmelt väikese võimsusega pommi, mis lõhati. Pommi võimsust ja käivitamise süsteemi veel uuritakse, lisas ta.
  Ida-Virumaa politseiprefekti Helmut Paabo sõnul oleks pomm ilmselt autos olnud pankrotihaldurit ja turbakombinaadi pearaamatupidajat ainult ehmatanud.
  Politseiprefekt ütles eile õhtul, et praegu pole veel selge, kas Kuusele esitatakse süüdistus ettevõtte raha ilma julgestuseta vedamises, kuna asjaosaliste ülekuulamine kestab.
  Samuti pole politseil veel ühtegi kahtlusalust, kes oleks võinud raharöövi korraldada.
  «Pankrotihaldurilt varastati raha pressi tõhusa tegevuse abil, mis teatas kõikvõimalikes kanalites, et täna on Orul rahamaksmise päev,» ütles üks tundmatuks jääda soovinud Oru kombinaadi töötaja. «Meedia andis röövlitele suurepärase võimaluse rööv ette valmistada.»
 • Hetkel kuum
Liina Maria Lepik: eestlase konflikt – muudkui kripeldab, kuigi teised imetlevad
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Enefit Greeniga kaubeldi rohkem kui teiste aktsiatega kokku
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Mudel, mis toob sinu muudatuste edu seitse korda lähemale
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Jätkusuutlikkuse ekspert: kestlikkusteabe aruandlus on see, millega ka ise maadleme
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Rehvimüüja: inimesed on sel aastal laisad rehvide vahetajad
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Valitsus saadab lisaeelarve parlamenti uuel nädalal
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Leedu valitsus kavatseb ajutist pangamaksu pikendada Mullu koguti 250 miljonit
Leedu valitsus kiitis heaks eelmisel aastal kasutusele võetud ajutise pankade solidaarsuspanuse pikendamise veel üheks aastaks, mis oli mõeldud kaitserahastuse lisaallikaks, kirjutas Verslo Žinios.
Leedu valitsus kiitis heaks eelmisel aastal kasutusele võetud ajutise pankade solidaarsuspanuse pikendamise veel üheks aastaks, mis oli mõeldud kaitserahastuse lisaallikaks, kirjutas Verslo Žinios.