• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksude eest pakku

  Seaduse kohaselt sõltub maksu suurus firma registreerimise ajast. Kui firma on registreeritud Stockholmi börsi A-nimekirjas enne 1992. a, tuleb aktsiate pealt maksta omandimaksu. Kui aga firma on börsil noteeritud pärast 1. jaanuari 1992. a, siis omandimaksu ei nõuta. Uute maksureeglite kohaselt võib firma põhiomaniku maks ületada 100% omaniku võimalikke tulusid.
  O-nimekirja ja vabaturu aktsiad on seevastu maksust vabastatud. See ongi pannud kümneid firmasid kaaluma A-nimekirjast O- või OTC-nimekirja üleminekut. Kuid nimekirja muutvates firmades on välisaktsionärid sunnitud oma aktsiad maha müüma. See vähendab välismaiste investeerijate ostuhuvi ning sel juhul võib väheneda firma väärtus. See võib omakorda halvendada firma võimalusi riskikapitali hankimisel ja uusemissiooni tegemisel.
  Varakad Rootsi aktsionärid tahavad meelsamini osta maksuvabasid O-nimekirja aktsiaid A-aktsiate asemel. Oht on aga selles, et maksusoodustustest pimestatuna võidakse osta valesid aktsiaid.
  Mitmed suured erakapitalile kuuluvad Rootsi firmad on teatanud oma soovist lahkuda A-nimekirjast. Nii on Eestis tegutsev tekstiilifirma Borås Wäfveri, mille aktsiatest 29,3% kuulub juhatuse esimehele Mats Gabrielssonile, üle läinud OTC-nimekirja. Rõivafirma Hennes & Mauritz, kus perekond Perssonile kuulub 46,5% aktsiatest, siirdub O-nimekirja.
  Ka meediakontsern Marieberg, mille põhiaktsionärid on Bonnierid, kaalub A-nimekirjast O-nimekirja üleminekut, et sel moel säästa maksudena 20 miljonit Eesti krooni. Mariebergi börsiväärtus on 10,8 miljardit Eesti krooni ja selle aktsiakapitalist kuulub Bonnieridele 12,5%. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.