• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollari kurss liigub 14 krooni suunas

  Selle nädala esimestel päevadel tegi dollar tugeva tõusu, tugevnedes esmaspäeva keskpäeval kursini 1,745 DEMi e 13,96 krooni. See jäi vaid veidi alla viimase 40 kuu kõrgeimat ehk 1,7465 DEMi taset. Nõrgenemist ei olnud näha ka esmaspäeva hilisõhtul ega eile. Vastupidi, eilehommikustel Euroopa turgudel alustas dollar uue 40 kuu kõrgeima kursiga 1,7465 DEMi e 13,92 krooni. Jeeni suhtes tõusis dollar 115,1 JPYni, mis on viimase 11 päeva kõrgeim kurss.
  Saksamaa sisepoliitilised vaidlused selle üle, kas Euroopa rahaliidu kriteeriume võiks leevendada või mitte, toetavad dollarit ja naelsterlingit. Viimase kurss tõusis eile öösel viimase viie aasta kõrgeima kursi 2,91 marka e 23,28 krooni lähedale.
  Mis puutub USA föderaalreservide poolt oodatavasse intressimäära tõstmisse, siis turud on juba oma kalkulatsioonidesse arvutanud tõstmatajätmise.
  Mis puutub dollari lähiperspektiividesse, siis 1,75 DEMi (14,00 krooni) piir ületatakse ilmselt täna-homme ja veel paaripennine tõus on enam-vähem kindel. Kui Fed intressimäärasid ei tõsta, ei ole USD peatumist enne 1,78 marga (14,24 krooni) taset põhjust oodata. Ei ole võimatu, et aastavahetusel peame leppima dollari kursiga 14,8 krooni.
  Keskpäevaks tõusis dollar veelgi -- päeva kõrgeim kurss oli 1,7488 DEMi ehk 13,99 krooni --, ei suutnud aga taset hoida ja langes pärastlõunal pärast rahvusliku ostujuhtide assotsiatsiooni ülevaate avaldamist eile õhtuks 1,741 margani ehk 13,93 kroonini.
  Rootsi krooni kurss tõusis eile õhtuks 1,80 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.