• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollari kurss liigub 14 krooni suunas

  Selle nädala esimestel päevadel tegi dollar tugeva tõusu, tugevnedes esmaspäeva keskpäeval kursini 1,745 DEMi e 13,96 krooni. See jäi vaid veidi alla viimase 40 kuu kõrgeimat ehk 1,7465 DEMi taset. Nõrgenemist ei olnud näha ka esmaspäeva hilisõhtul ega eile. Vastupidi, eilehommikustel Euroopa turgudel alustas dollar uue 40 kuu kõrgeima kursiga 1,7465 DEMi e 13,92 krooni. Jeeni suhtes tõusis dollar 115,1 JPYni, mis on viimase 11 päeva kõrgeim kurss.
  Saksamaa sisepoliitilised vaidlused selle üle, kas Euroopa rahaliidu kriteeriume võiks leevendada või mitte, toetavad dollarit ja naelsterlingit. Viimase kurss tõusis eile öösel viimase viie aasta kõrgeima kursi 2,91 marka e 23,28 krooni lähedale.
  Mis puutub USA föderaalreservide poolt oodatavasse intressimäära tõstmisse, siis turud on juba oma kalkulatsioonidesse arvutanud tõstmatajätmise.
  Mis puutub dollari lähiperspektiividesse, siis 1,75 DEMi (14,00 krooni) piir ületatakse ilmselt täna-homme ja veel paaripennine tõus on enam-vähem kindel. Kui Fed intressimäärasid ei tõsta, ei ole USD peatumist enne 1,78 marga (14,24 krooni) taset põhjust oodata. Ei ole võimatu, et aastavahetusel peame leppima dollari kursiga 14,8 krooni.
  Keskpäevaks tõusis dollar veelgi -- päeva kõrgeim kurss oli 1,7488 DEMi ehk 13,99 krooni --, ei suutnud aga taset hoida ja langes pärastlõunal pärast rahvusliku ostujuhtide assotsiatsiooni ülevaate avaldamist eile õhtuks 1,741 margani ehk 13,93 kroonini.
  Rootsi krooni kurss tõusis eile õhtuks 1,80 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.