• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kiviter stabiliseerib majandusolukorda

  Põlevkivikeemiaettevõtte ASi Kiviter esimese kvartali kasum oli 5,5 mln krooni, mis on täpselt sama palju kui kogu 1996. aasta kasum. Kiviteri juhataja Jüri Soone sõnul on edasiminek tingitud müügitakistuste puudumisest talvel ja tooraineturgude paranemisest Venemaal.
  Selle aasta viie kuu tulemusi vaadates võib öelda, et teises kvartalis langust ei ole, rääkis Soone. «Meil on hea meel, et oleme stabiilsel tasemel,» ütles ta. «Nii pole me n-ö erastamist petnud.»
  Erastamisagentuuris on BNSi andmetel tingimustega tutvumas käinud viis potentsiaalset ostjat, kellega erastamisagentuur on alustanud läbirääkimisi.
  Soone ütles, et tema teada on huvitundjad samad, kes esimese, ent ebaõnnestunud erastamise ajal.
  Erastamisagentuur müüb Kiviteri jääkide meetodil, mis sisuliselt on eelläbirääkimistega pakkumine.
  Eelmisel aastal investeeris Kiviter põhivarasse 94 mln krooni ja sel aastal peaks see summa olema umbes 70 mln, rääkis Soone. Tema sõnul läks 40 mln turbiingeneraatori käivitamiseks, ülejäänud summast investeeriti põhiosa põlevkivitöötlemisse.
  Palka pole Soone sõnul võimalik tõsta just suure investeeringute programmi tõttu. «See tagab aga tootmise ja enamike töökohtade säilimise,» lisas ta.
  Põlevkivitöötlemise direktori Nikolai Petrovit?i sõnul on probleemiks hea erialase ettevalmistusega spetsialistide puudumine. Ka pole Tallinna tehnikaülikooli mäeerialale laekunud ühtegi sooviavaldust.
  Eelmisel aastal oli Kiviteris tööl 3350 inimest keskmise palgaga 3100 krooni. Aasta lõpuks koondati 209 inimest. Sel ja järgmisel aastal läheb Soone sõnul koondamisele veel umbes 300 töökohta.
  Kiviteri eelmise aasta müügikäivekäive oli ligi 845 mln krooni, mis oli 10% väiksem kui üle-eelmisel aastal. Selle aasta käibeks prognoosib Soone 900 mln ja kasumiks 20 mln krooni. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Millist lennuaktsiat osta? Minu portfellis olev lennufirma on sihikindlalt läbi kriisi vuhisenud
Pandeemiakriis lennunduses näitas selgelt kätte, millised firmad ja ärimudelid on elujõulised ja jätkusuutlikud ning millised mitte. Kes on, need tulevad kriisist välja kõigi tulede põledes ja lippude lehvides, valmis hõivama palju suuremat turuosa. Õnneks on Ryanair minu portfellis üks selline.
Pandeemiakriis lennunduses näitas selgelt kätte, millised firmad ja ärimudelid on elujõulised ja jätkusuutlikud ning millised mitte. Kes on, need tulevad kriisist välja kõigi tulede põledes ja lippude lehvides, valmis hõivama palju suuremat turuosa. Õnneks on Ryanair minu portfellis üks selline.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.