Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    AS Eesti Metallieksport (EMEX) tõstab alates tänasest enamiku musta vanametalli liikide kokkuostuhindasid keskmiselt 10% võrra.
    «Kokkuostuhindasid on võimalik tõsta hindade üldise tõusu ning jätkuva suure nõudluse tõttu musta vanametalli müügiturul Euroopas ja mujal,» teatas EMEX.
    Näiteks tõuseb musta üle nelja millimeetri paksusega vanametalli tonni kokkuostuhind seniselt 560 kroonilt 600 kroonile.
    Pärast hindade langust möödunud aasta lõpul on musta vanametalli hinnad selle aasta esimesel poolel Euroopas ühtlaselt tõusnud ning saavutanud praeguseks stabiilsuse suhteliselt kõrgel hinnatasemel.
    «EMEXi juhtkond on asunud täitma erastamisjärgset äriplaani, mis näeb ette suuremat keskendumist kliendikesksele ostupoliitikale,» teatas ettevõte.
    25. juunil võitis EMEXi senise juhtkonna põhjal loodud AS Nelimet EMEXi 51 protsendi aktsiate erastamiskonkursi, pakkudes aktsiate eest 200 miljonit krooni.
    Erastamisagentuur loodab sõlmida ASiga Nelimet aktsiate ostu-müügilepingu hiljemalt 25. juulil. BNS
    Ühispank plaanib sügisel asutada liisinguga tegelevad tütarfirmad Lätis ja Leedus, ütles panga asepresident Janek Mäggi.
    Tütarfirmade enamusaktsiad hakkavad kuuluma Ühispangale, väiksem osalus jääb panga Läti ja Leedu partneritele.
    «Kui partneril on ka omaniku positsioon, siis tema huvitatus firma käekäigust on suurem,» selgitas Ühispanga asepresident Ülo Suurkask.
    Väljaspool Eestit on Ühispank juba asutanud liisingufirma Venemaal, mille tegevuslitsents on praegu taotlemisel. BNS
    Kodumaise viina ja õlle valik Eesti kauplustes on viimastel aastatel suurenenud kiiremini kui ühelgi teisel kaubal, näitab Eesti konjunktuuriinstituudi (EKI) uuring.
    Kui 1994. aasta veebruaris oli Eesti kaupluses keskmiselt kolm nimetust kodumaist viina ja kuut sorti kohalikku õlut, siis juba mullu mais oli keskmises kaupluses 14 nimetust viina ja 10 sorti õlut.
    Tänavu pakub keskmine kauplus 20 erinevat kodumaist viina ja 15 õlut.
    Mais oli kodumaise viina osakaal kaupluste viinamüügi käibest 86,6 protsenti. Õllel oli sama näitaja 90 protsenti. BNS
    Eesti tarbijateühistute keskühistu (ETK) taotleb 50 ha maa tagastamist Tallinna südalinnas, kuid ei saa majandusministri toetust sellele enne, kui on erastanud elanikele ETK korterid EVPde eest.
    Ligi sada korda turuhinnast madalam tasu eluruumide erastamise eest ei ole ETK hinnangul õiglane.
    «ETK korterite elanikel on tekkinud kartus, et nad ei saa oma kortereid EVPde eest erastada,» ütles Leimann. Asi puudutab ligi tuhandet valdavalt Tallinnas asuvat korterit, mis lähevad erastamisele EVPde eest. «Saadan ETK juhtidele kirja, et ei toeta enne nende taotlust maa tagastamise kohta, kui korterid on erastatud,» lubas Leimann. BNS
    Ehkki teine kvartal oli Eesti ehitusettevõtetele niigi soodne, kasvab ehitustellimuste maht III kvartalis Eesti konjunktuuriinstituudi (EKI) küsitletud ettevõtete hinnangul veelgi. III kvartalis jätkub ka ehitushindade mõõdukas tõus.
    Enam kui 3/4 ehitusfirmadest suurendas II kvartalis tööde mahtu. Tunduvalt paranes ka ettevõtete finantsseisund. EKI märgib, et sesoonne tõusulaine on tänavu tugevam kui 1996. aastal. BNS
    Euroopa Liidu sisemajanduse kogutoodang jäi aasta esimeses kvartalis möödunud aasta viimase kvartali tasemele, teatas Euroopa Liidu statistikaamet.
    USA majandus kasvas esimeses kvartalis 1,4 ja Jaapani majandus 1,6 protsenti. Maailma seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) majanduskasvuks mõõdeti 1 protsent.
    Eurostat märkis, et stagnatsiooni põhjuseks ELi majanduses oli tarbijakulutuste nullkasv.
    Möödunud aasta esimese kvartaliga võrreldes suurenes SKT 1,3 protsendi võrra. Ameerika Ühendriikide, Jaapani ja G7 vastavad näitajad olid 4,1; 2,6 ja 2,8 protsenti. BNS
    Poolat, kus jooksevkonto defitsiit on järjest kasvanud ning suurenenud surve devalveerimiseks, võib ohustada samasugune kriis nagu T?ehhit, hoiatab riigi rahandusminister Marek Belka, kui eelarvedefitsiiti, mis tänavu on kavandatud 2,8% ulatuses SKTst, ei kärbita 1998. aastal 2 protsendile.
    Rahandusministri avaldus järgnes valitsuskabinetis tuleva aasta eelarve üle toimunud tulisele debatile. Poola talunike partei ministrid kritiseerisid Belka poolt eelarvedefitsiidile seatud 1,9 protsendilist ülempiiri, leides et see piirab kasvu, tõstab tööpuudust ega tee midagi ekspordi soodustamiseks.
    Prognooside järgi peaks Poola jooksevkonto defitsiit tänavu kasvama 6 mld dollarini, mis on oluliselt kõrgem mullusest 1,35 mld dollarist. Riigi keskpanga juhi sõnul peavad ka siis, kui 1,9% ülempiir õnnestub läbi suruda, tõusma ka intressimäärad, et defitsiiti kontrolli all hoida. REUTER-ÄP
    Suurbritannia on eksportinud umbes 1600 tonni veiseliha, vaatamata Euroopa Liidu mullu märtsis kehtestatud väljaveokeelule. Umbes 700 tonni liha saadi kätte Belgia piiri lähedal Hollandi sadamalinnas Flessingues ning umbes 900 tonni veiseliha saadeti Venemaale ja Egiptusesse.
    Suurbritannia ebaseaduslikku veiselihaeksporti uurivad Euroopa Liidu uurijad on keskendanud oma tähelepanu Belgia, Prantsuse ja Hispaania lihakaupmeestele.
    Hullu lehma kriis vallandus Euroopas mullu kevadel, kui Suurbritannia valitsus teatas, et on võimalik seos lehmadel esineva veiste spongiformse entsefalopaatia ehk hullu lehma taudi ja inimeste aju hävitava Creutzfeldt-Jakobi tõve vahel.
    Euroopa komisjon keelustas Suurbritannia veisekasvatustoodete väljaveo. Suurbritannia jätkas riigis toodetud veiseliha müümist Suurbritannias ning on võidelnud ELi embargo vastu, kinnitades, et olukord on kontrolli all. AFP-REUTER-BNS
    USA peamiselt militaarotstarbelise lennundustehnika tootjad Lockheed Martin Corporation ja Northrop Grumman Corporation teatasid läinud nädalal kavatsusest liituda 11,6 miljardi dollari suuruse ühinemistehingu raames üheks kompaniiks.
    Liitumise tulemusena peaks tekkima 37 miljardi dollari suuruse aastakäibega ja ülemaailmses ulatuses 230 000 töötajat omav uus lennundustehnika tootja. Liitumine loodetakse lõpule viia veel selle aasta jooksul, sõltuvalt osanike ning võimude heakskiidust.
    Marylandis paiknev Lockheed Martin kujunes 1996. aastal Lockheed Corporationi ja Grumman Corporationi ühinemise tulemusena. Kompanii eelmise aasta müügikäive oli 27 miljardit dollarit.
    Los Angeleses asuv Northrop Grumman moodustus 1994. aastal Northrop Corporationi ja ja Grumman Corporationi ühinemisel. Kompanii 1996. aasta müügikäive oli 8 miljardit dollarit.
    Lockheed Martini ja Northropi Grummani kavandatava liitumine on juba teiseks suuremaks USA lennundusgigantide ühinemiseks sel aastal.
    Alles sel teisipäeval andis USA föderaalne kaubanduskomisjon (FTC) oma heakskiidu kahe suure USA lennukitootja Boeing Company ja McDonnell Douglase liitumistehingule, avades sellega tee 48 miljardi dollarilise aastakäibega lennukitootja moodustamiseks 14 miljardi dollari suuruse ühinemistehingu tulemusena. AFP-REUTER-ETA
    Vene riiklik gaasimonopol RAO Gazprom ja Soome Neste Oy asutasid ühisfirma, et leida Vene gaasi vedamiseks Skandinaaviamaade kaudu Kesk-Euroopasse parim võimalik gaasijuhtmemarsruut.
    Kompanii North Transgas Oy aktsiad jagunevad Gazpromi ja Neste vahel võrdselt.
    Ühisfirma peab vaagima gaasijuhtmemarsruutide rentaablust. Uurimise alla võetakse gaasijuhtmemarsruut Venemaalt Soome lääneranniku kaudu Rootsi ja Saksamaale. Teine marsruut läheb Läänemere põhjast Soome kaudu Saksamaale. Tehnilis-majanduslikud arvutused peavad valmima tuleva aasta sügiseks.
    North Transgas Oy juhatuse esimees on Gazpromi juht Rem Vjahhirev ja tema asetäitja Neste peadirektor Jaakko Ihamuotila.
    Ühisfirma loomise otsuse langetasid Gazpromi ja Neste juhid tänavu jaanuari lõpus Helsingis.
    Seni oli firmadel üks ühisettevõtte Gasum, mille aktsiatest kuulus 25 protsenti Gazpromile. Ettevõte ostab ja müüb Vene gaasi Soomes.
    Vene gaasi eksport Soome on viimase kolme aastaga pidevalt kasvanud. Möödunud aastal ostis Soome Venemaalt gaasi 3,7 miljardit kuupmeetrit, võrrelduna 3,4 miljardi kuupmeetriga 1994. aastal.
    Põhjamaade energiakompaniid ja Euroopa Liit teevad oma projekti Norra, Taani, Rootsi, Soome, Venemaa ja Baltikumi maagaasivõrkude ühendamise kohta. Neste osaleb ka selles projektis. INTERFAX-STT-BNS
    Leedu Telecomi erastamisprogrammi koostab ja viib ellu ?veitsi Union Bank of Switzerland (UBS).
    Paremuselt teiseks tunnistati Deutsche Morgan Grenfelli (DMG) pakkumus.
    UBS on alates 1993. aastast osalenud Euroopa mitme suure telekommunikatsioonikompanii, sealhulgas Ungari Matavi ja Serbia Telecom, erastamisel. UBS on konsulteerinud Portugali ja ?veitsi valitsusi telekommunikatsioonifirmade erastamisel.
    USA mõjuvõimas Global Finance Magazine kuulutas UBSi hiljuti parimaks arenevate turgude erastamisel osalevaks pangaks. BNS
    Leedus moodustab erametsa osakaal põllumajandus- ja metsandusministeeriumi andmeil praegu 17 protsenti ning suureneb sajandi lõpuks umbes 40 protsendini.
    Ekspertide arvates on Leedu metsamajandamise praegune mudel Balti riikide seas kõige ökonoomsem.
    Leedu ekspordib oma metsatööstuse toodangust 30 protsenti, sel ajal kui Lätil on see näitaja 50 protsenti ning Eestil umbes 70 protsenti.
    Leedus langetatakse igal aastal umbes miljon tihumeetrit metsa, mis riigi metsaressursse ei kahjusta. ELTA-ETA
    Tänavu hakkab Venemaa teostama eurostandarditele vastavate transpordikoridoride projekte, teatas Venemaa transpordiminister Nikolai Tsah.
    Tsah ütles, et Venemaal koostatud projektid pälvisid 23.--25. juunini Helsingis toimunud Euroopa transpordikonverentsil heakskiidu. Peale selle on Venemaa saanud Euroopa transpordiministrite konverentsi assotsieerunud liikmeks.
    Minister märkis, et esimeses korras rajatakse Peterburi võimas infokeskus, mis peaks tagama konteinerite Läänemerelt Kesk-Venemaa kaudu Musta mere äärde liikumise «jälgitavuse».
    Samuti ehitatakse kaks suurt terminaalikompleksi Moskva lähistele ja Rostovisse Doni äärde.
    Projektidesse tehtavad esmased investeeringud ulatuvad kokku 800 miljoni dollarini.
    Venemaa rahastab ehitust Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupangast ja teistest lääne pankadest saadavatest laenudest. INTERFAX-BNS
    Telecom Finland müüs juunikuus 40 500 uut mobiiltelefoni, mis on kõigi aegade rekordarv. Varasem rekord on pärit möödunud aasta detsembrist, kui uue telefoni sai 38 000 klienti.
    Aastavahetusest alates on Telecom Finlandi klientide arv kasvanud 180 000ni, millest 90% moodustavad erakliendid. Juuni lõpuks oli firmaga sõlmitud 1,4 miljonit liitumislepingut.
    Mobiilside operaatorfirma Radiolinja juunikuu tulemused ei ole veel teada, kuid esialgsete andmete kohaselt oli firmal juunikuu lõpu seisuga umbes 360 000 klienti.
    Kogu Soomes on umbes 1,7 miljonit mobiiltelefoni omanikku. STT-ETA
    Vene parlamendi ülemkoda kiitis heaks eelnõu, mis piirab Venemaa ühendatud energiasüsteemi (VÜE) ja teiste elektritootjate aktsiate müümist välisinvestoritele.
    Eelnõu kohaselt ei tohi välisriikide valitsuste, rahvusvaheliste organisatsioonide, välisfirmade ja nende Vene filiaalide ning välismaalastest füüsiliste isikute käes olla üle veerandi VÜE aktsiatest.
    Eelnõu fikseerib Vene Föderatsiooni omandiks 51 protsenti VÜE aktsiatest.
    Neljapäeval tegi VÜE teatavaks ambitsioonika plaani emiteerida välismaal konverteeritavad võlakirjad 1,25 miljardi dollari suuruses summas ja restruktureerida Venemaa energeetikasektor.
    Kompanii alustas projekti, mis võimaldab suurematel klientidel osta energiat elektrijaamadest otse, saades energiat kuni 30 protsenti odavamalt.
    1992. aastal loodud RAS VÜE koordineerib 72 regionaalse enegreetikakompanii tööd, mis toodavad ligikaudu kolmveerandi kogu Venemaa elektrienegriast.
    Kompanii aktsiakapital on 21,5 triljonit rubla. Riigi osalus on praeguseks vähenenud 68,3 protsendilt 52,3 protsendile. Välismaalastele kuulub eri hinnangul 25--27 protsenti VÜE aktsiatest.
    VÜE on käibe osas Vene aktsiaturu liider ning sel suvel on kompaniil kavas emiteerida välismaal ADR. PRIME-BNS
    Suurbritannia rahandusminister Gordon Brown esitas läinud nädalal radikaalse maksukoormat suurendava eelarveplaani, mille eesmärk on jahutada Suurbritannia tormiliselt arenevat majandust, suurendada investeeringuid ja likvideerida eelarvedefitsiit.
    Brown hoiatas, et tarbimise kiire kasv ähvardab vallandada kontrollimatu tõusu majanduses ning teatas, et tõstab tarbimise ohjeldamiseks makse tänavu 5,5 miljardi ja järgmisel aastal 4,75 miljardi naela võrra.
    Investeerimiskliima parandamiseks kärpis Brown ettevõtete tulumaksu 33 protsendilt rekordiliselt madalale 31 protsendile. Väites, et väikeettevõted on tulevikus tööhõive seisukohalt väga olulised, alandas Brown väikefirmade maksukoormat 23 protsendilt 21 protsendile.
    Brown teatas ühtlasi, et kaotab maksusoodustused pensionifondidele üle kolme miljardi naela suuruses summas, et soodustada investeeringuid ja vähendada kompaniide huvi maksta kasum dividendidena välja. REUTER-BNS
    Täna kohtuvad esimest korda Luksemburgi eesistumisel Euroopa Liidu rahandusministrid, et arutada Itaalia püüdlusi kavandatava Euroopa rahaliiduga ühinemisel.
    Ministrid avaldavad kohtumisel tõenäoliselt tunnustust Itaalia pingutustele, kuid ei anna lõplikku hinnangut enne, kui Rooma 1998. aasta eelarveplaan on täielikult valmis.
    Itaalia lootusi ühineda kavandatava majandus- ja rahaliiduga 1999. aastal on suurendanud turgudel liikuvad spekulatsioonid, et Saksa ja Prantsuse majandusraskuste tõttu leevendatakse rahaliiduga ühinemise tingimusi.
    Itaalia eelarveplaan näeb ette, et eelarvedefitsiit langeb tänavu kolme ning järgmisel aastal 2,8 protsendini sisemaisest kogutoodangust. Itaalia majandusele prognoositakse tänavuseks 1,2protsendilist ja järgmiseks aastaks 2protsendilist juurdekasvu. REUTER-BNS
    Euroopa Liit eraldas möödunud aastal oma kõige vaesematele liikmesriikidele peaaegu 2,5 miljardit ECUd (2,8 miljardit dollarit), ilmnes 15-liikmelise bloki raportist.
    Euroopa komisjoni teatel maksti subsiidiume Hispaaniale, Portugalile, Kreekale ja Iirimaale, et luua seal kokku 74 100 uut töökohta.
    1993. aastal loodi spetsiaalne 15,15 miljardi ECU (16,97 miljardit dollarit) suurune fond, et aidata vaesematel riikidel oma rikkamatele naabritele järele jõuda ajaks, mil käivitub Euroopa majandus- ja rahaliidu kolmas etapp (1999. aastal). REUTER-BNS
    USA kompanii Morgan Stanley Capital International (MSCI) andmeil jõudis Venemaa juunis uute turumajandusriikide seas turu arengu efektiivsuse poolest teisele kohale.
    MSCI indeksid tuginevad välisinvestoritele kättesaadavate väärtpaberite noteeringute dünaamikale ning peaksid huvi pakkuma keskmisele institutsionaalsele investorile.
    Juunikuu tulemustel tõusis Venemaa indeks 18,9 protsenti. Arengumaade hulgas liidrikohal oleva Venezuela näitaja oli 26,8 protsenti ning kolmandal kohal oleva India näitaja 14,9 protsenti. Arengumaades keskmiselt kasvas MSCI indeks läinud kuul 5,1 protsenti, kusjuures 15 riigis märgiti indeksi tõusu ja 11 langust. INTERFAX-BNS
    Lääneriikide pankurid ja rahandusametnikud avaldasid tunnustust Ungarile ja kritiseerisid mitut teist üleminekumaad.
    «Ungari majandusel läheb üsna hästi,» märkis üks lääne rahandusametnik. «Jooksevkonto bilanss on kooskõlas rahvusvahelise valuutafondi (IMF) programmiga ja inflatsioon on püsinud iga kuu täpselt plaanitud tasemel.»
    IMFi delegatsioon lõpetas juuni lõpus Ungari majanduse hindamise. Rahandusministeeriumi allika teatel oli hinnang positiivne, kuigi IMFile tegi muret oodatust suurem sotsiaalkindlustussektori defitsiit.
    IMF on eraldanud Ungarile 365 miljonid dollarit, kuid Budapest ei ole seda raha kasutanud.
    Rahandusallikate teatel ei tohi Ungarit ähvardada valuutaprobleemid, mis on tabanud selliseid reformiriike nagu T?ehhi Vabariik ja Tai.
    Forinti kurss on fikseeritud dollarist ja Saksa margast koosneva valuutakorvi suhtes ning tal on lubatud nõrgeneda 1,1 protsenti kuus. Praegu maksab dollar 188 forintit.
    Rahandusallikad ei märkinud, milline on Ungari tõenäolise NATOga liitumise finantsmõju.
    Rahvusvahelised rahandusametnikud on väljendanud muret suurte sõjaliste kulutuste üle Kesk-Euroopas, kõige rohkem on selles osas kritiseeritud Rumeeniat.
    Ungari ootab sel aastal pärast nappi üheprotsendilist majanduskasvu möödunud aastal kolmeprotsendilist majanduskasvu. Analüütikud märgivad, et Budapest on jõudmas majanduskasvu osas järele konkureerivatele reformiriikidele.REUTER-BNS
    Erastamisagentuuris reedeks väljakuulutatud riigile kuuluvate 80 protsendi ASi Eesti Fosforiit aktsiate avalik müük jäi ära, sest ükski investor ei olnud tähtajaks märku andnud, et tunneb huvi nende aktsiate ostmise vastu.
    Erastamisagentuuri avalike suhete juht Marko Kadanik kinnitas, et varem on Eesti Fosforiidi aktsiate vastu huvi tuntud. Küsimusele, miks huvi nii äkki kadus, vastas ta, et oletatavasti jäi võimalikel ostjatel aega väheks.
    Ettevõtte aktsiate avalik müük kuulutati erastamisagentuuris välja 16. juunil.
    Kadanik rääkis, et Eesti Fosforiidi 80% aktsiate järgmine avalik müük korraldatakse tõenäoliselt juba lähiajal.
    Möödunud aastal 18,8 mln krooni suuruse käibe ja 13,6 mln kroonise kahjumiga töötanud Eesti Fosforiidi 80% aktsiate alghind oli 16 miljonit krooni.
    Eesti Fosforiit on valdusettevõte, kelle põhitegevus on aktsiate haldamine neljas 100% osalusega tütarfirmas ja rohkem kui 20 ettevõttes, milles Eesti Fosforiit on osanik. Enamik neist firmadest töötab kahjumiga.
    20% Eesti Fosforiidi aktsiatest jaguneb võrdselt kahe Venemaa firma Apatit ja Agrohiminvest vahel. ÄP
    Täna valitakse keskhaigekassa uus direktor kuue kandidaadi vahel, kellest ainuke naiskandidaat Maris Jesse (28) on paar kuud täitnud keskhaigekassa direktori kohuseid.
    Keskhaigekassa direktori valimise komisjoni esimees on väikeettevõtjate ja tööandjate esindaja Arne Sõna. Tema sõnul on kandidaate kuus, kellest enamik on seotud tervishoiuga.
    Äripäevale teadaolevalt kandideerivad Magdaleena haigla peaarst Peeter Mardna, ametiühingute keskliidus töötav Mart Einasto, maailmapanga esindaja Toomas Palu, väliseestlasest arst Ivo Valter, Maris Jesse ja Eesti Kütuse lõuna regiooni manager Sulev Jürgenson.
    Konkurss 3,3 mld kroonise eelarvega haigekassa direktori kohale kuulutati välja mais pärast eelmise direktori Toivo Leemetsa omal soovil ametist lahkumist. Uue direktori peab kinnitama sotsiaalminister. Direktori ametipalk on riigiteenistujate palgaastmestiku 33. astme järgi 7300 krooni. ÄP
    Täna avatakse Rapla reoveepuhasti, mille koguvõimsus on 3500 m³ ööpäevas, teatas keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Agnes Aaslaid.
    Ettevõtmise kogumaksumus 16 mln krooni kaeti Soome abist, riiklike investeeringute programmist ja omavahenditest.
    Puhastuskompleksi peatöövõtja oli VI-Tekniikka Oy ning teostamist juhtis Eesti Veevärk.
    Järgmise aasta jooksul on kavas uuendada ka Rapla linna kanalisatsiooni- ja veevarustussüsteem ning välja ehitada Uusküla veepumpla, märkis Aaslaid. ETA
  • Hetkel kuum
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Investeerimine ja surm: pärandamise maksunüanssidest välismaa kinnisvara konksudeni Kahjumliku investeeringu pealt tuleb maksta tulumaksu
“Isegi hea tervisega investorile ei tee paha, kui nende asjade peale mõelda,” arvab kõhedaks tegevate surma ja pärandamise teemade kohta maksuekspert Ranno Tingas.
“Isegi hea tervisega investorile ei tee paha, kui nende asjade peale mõelda,” arvab kõhedaks tegevate surma ja pärandamise teemade kohta maksuekspert Ranno Tingas.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Eesti üks paremaid juhte: uhke tunnistada, et olen palju vigu teinud “Juhi juttude” värskes saates Annika Arras
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Tartu automüüja ostab kodulinna konkurendi
Peugeot’ ja Fiati edasimüüja Ascar Tartu OÜ ostab samuti ülikoolilinnas tegutseva Carring ASi, mis tegeleb Alfa Romeo, Jeep’i ja Opelite müügiga.
Peugeot’ ja Fiati edasimüüja Ascar Tartu OÜ ostab samuti ülikoolilinnas tegutseva Carring ASi, mis tegeleb Alfa Romeo, Jeep’i ja Opelite müügiga.