• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Töönarkomaania pole tingimata taunitav

  Ohio ülikooli majandusteaduskonna professori Marcia Miceli uurimuse kohaselt loobub töönarkomaan töö nimel läbikäimisest perekonna ja sõpradega, töötab enam, kui temalt nõutakse, ning mõtleb tööasjadele ka vabal ajal.
  Uurimus jagab töönarkomaanid kolme gruppi. Esimese grupi moodustavad need, kes tunnevad, et töötavad liiga palju, kuid ei suuda oma töökoormust vähendada ning on rahutud, kui neil tööd ei ole.
  Teise grupi moodustavad perfektse tulemuse taotlejad. Kui kõik ei lähe plaanipäraselt, on nad ärritunud, kuid samas võivad nad olla väga viljakad ning töökaaslaste hulgas hinnatud. Enamik neist tunneb sundi rohkem saavutada.
  Kolmanda grupi moodustavad töönarkomaanid, kes on väga tugevalt tulemusele orienteeritud, teevad teadlikult karjääri ning soovivad nii tööalaselt kui ühiskondlikult edasi jõuda. Just need töönarkomaanid on kõige produktiivsemad ja rahul, kui saavad palju töötada, eriti veel siis, kui ettevõte edasipüüdlikkust tunnustab ja hästi tasustab.
  Ehkki räägitakse, et töö ja vaba aja vahel tuleb leida tasakaal, ei pruugi see kõigile olla parim lahendus. Selle asemel võiks näiteks viimasesse gruppi kuuluvatele töönarkomaanidele anda võimaluse veeta oma aega sellega, mis neile kõige enam meel-dib -- nimelt tööd tehes, väidab Marcia Miceli.
  Samas ei tohi vabast tahtest palju töötavaid töönarkomaane segamini ajada nende inimestega, kes on sunnitud ületunde tegema ülejõu käiva töökoormuse tõttu. SD
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.