• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Farmaatsiatehas oli menukas

  Teisipäeval jätkus Tallinna börsil hinnatõus ning ka käive oli suur -- 155 miljonit krooni. Börsi ja vabaturunimekirja summaarne turukapitalisatsioon oli rekordiline -- 21,4 miljardit krooni. Suurima käibe tegid Hansa- ja Hoiupank, vastavalt 41 ja 37 miljonit krooni. Suurimaks tõusjaks oli aga farmaatsiatehas ligi 11% tõusuga. Langesid Merko Ehitus ja Forekspank, viimane ilmselt tänu levivatele kuuldustele probleemidest Venemaal.
  Lisanimekirjas tõusis vahepealsetelt madalatelt tasemetelt üle 12% EVEA pank. Mitmed suured tehingud panevad arvama, et hinnatõus oli pigem tehnilist laadi ja ajutine. Ränga languse tegi läbi Fakto, mis sulgus 22,9 krooni juures ehk 15,2% madalamal. Uustulnuk ESS langes pisut, võrreldes viimaste EVK hindadega.
  Vabaturul olulisi tõusjaid peale EVP polnud, nimekirja senine liider Norma kauples esimest päeva põhinimekirjas. Saku Õlletehas ja Viru Rand langesid ligi 3%, käibed jäid sealjuures tagasihoidlikuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.