5. august 1997 kell 22:00

Farmaatsiatehas oli menukas

Teisipäeval jätkus Tallinna börsil hinnatõus ning ka käive oli suur -- 155 miljonit krooni. Börsi ja vabaturunimekirja summaarne turukapitalisatsioon oli rekordiline -- 21,4 miljardit krooni. Suurima käibe tegid Hansa- ja Hoiupank, vastavalt 41 ja 37 miljonit krooni. Suurimaks tõusjaks oli aga farmaatsiatehas ligi 11% tõusuga. Langesid Merko Ehitus ja Forekspank, viimane ilmselt tänu levivatele kuuldustele probleemidest Venemaal.

Lisanimekirjas tõusis vahepealsetelt madalatelt tasemetelt üle 12% EVEA pank. Mitmed suured tehingud panevad arvama, et hinnatõus oli pigem tehnilist laadi ja ajutine. Ränga languse tegi läbi Fakto, mis sulgus 22,9 krooni juures ehk 15,2% madalamal. Uustulnuk ESS langes pisut, võrreldes viimaste EVK hindadega.

Vabaturul olulisi tõusjaid peale EVP polnud, nimekirja senine liider Norma kauples esimest päeva põhinimekirjas. Saku Õlletehas ja Viru Rand langesid ligi 3%, käibed jäid sealjuures tagasihoidlikuks.

Hetkel kuum