• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turismifirmad taotlevad sadama ja lennujaama tulu ümberjaotust

  Praegu maksavad Tallinna lendavad lennufirmad ja regulaarreise korraldavad laevafirmad Tallinna lennujaamale ja ASile Tallinna Sadam reisijatasu, mis läheb lennujaama ja sadamate ülalpidamiseks. Erki Urva sõnul taotleb Tallinna linnavolikogu turismimaksu kehtestamist, mis on juba reisijatasu näol olemas.
  «See on riigi ja Tallinna linna omavaheline asi, kuidas nad selle summa jagavad,» ütles Urva. Tema sõnul oleks reisijatasu ümberjagamine lennu- ja laevafirmade ning Tallinna linna vahel ainuke turismimaksu kogumise võimalus.
  Maksukoormust uue maksu sisseseadmisega Urva sõnul suurendama ei peaks.
  ASi Estonian Air asepresident Toomas Leis ütles, et idee jagada reisijatasu Tallinna linnaga pole halb, kuid sel juhul võivad tekkida probleemid lennujaama majandamisega. «Kui osa raha liigub lennujaama tuludest kuhugi mujale, siis tekib küsimus, kuidas seda kompenseeritakse,» lausus ta. «Tõenäoliselt ei ole olemasoleva maksu jaotamine reaalne.»
  ASi Tallinna Sadam finantsdirektori Sandor Liive sõnul meenutab sadamate teenitud tulu ümberjaotamine möödunud aegu. «Tallinna Sadama renoveerimisele on viimasel kolmel-neljal aastal väga palju raha kulutatud ja see kõik on vaja kuidagi tagasi teenida,» lausus ta. «Ma ei näe põhjust, et me sellest 20kroonisest nn peamaksust peaksime kellelegi midagi ära andma.»
  Praegu maksavad laevafirmad iga reisija pealt Tallinna Sadamale 20 krooni mahatulekul ja 20 krooni laevale minekul. Reisija jaoks sisaldub see summa laevapileti hinnas.
  Tallinna lennujaamale maksavad lennufirmad iga rahvusvahelise lennuga väljunud reisija eest 132 krooni, Eesti-sisestel lendudel on reisijatasu 3,5 krooni. Esimesel poolaastal teenis RE Eesti Lennujaamad reisijatasuna 14,5 miljonit krooni.
  Tallinna linnavolikogu tegi riigikogule turismimaksu sisseseadmise ettepaneku juuni lõpul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.