27. august 1997 kell 22:00

Lauri Laubre ehitab Eesti moodsaima helistuudio

Seaside Music Agency tegevdirektor Andreas Lukin väitis, et järgmisel kuul täisvõimsusega tööle hakkav helistuudio on võrreldav maailmatasemel helisalvestusstuudiotega. Tema sõnul on stuudios Eestis ainulaadne täisautomaatikal põhinev helisalvestuspult.

Praegu käivad Seaside Music Agency stuudios proovisalvestused ja esimese tööna peaks seal salvestatama Eesti rock-ansamblite sisse mängitud välismaa ansamblite lugude kogumik.

ASi IS Music Group üks põhiosanikest on muusikaärimees Lauri Laubre.

Ühe plaadi salvestamise kiirus võib Lukini sõnul ulatuda kahest päevast kuni kuu ajani.

Stuudio ühe tunni rendihind on 350 krooni, pikemaajalise projekti puhul kehtivad soodushinnad.

Andreas Lukini sõnul on Eestis praegu neli-viis helistuudiot, mille kvaliteet on enam-vähem korralikul tasemel. «Kui inimesel on kodus kõvaketta salvestus, arvuti, ta laulab kusagil vannitoas midagi sisse, laenab puldi ja miksib selle kõik kokku, on ka see stuudio,» lausus Lukin.

ASi Kaljuste Music Group tegevdirektor Lauri Tõnspoeg peab Eesti parimateks helisalvestusstuudioteks praegu Eesti Raadio uut stuudiot, Uku Toometi stuudiot Orbital 2, Mikk Targo stuudiot ja Kaljuste Music Groupi enda stuudiot.

Tõnspoeg lausus, et muusikat ei tee ainuüksi tehnika, vaid selleks peab ka puldi taga inimene olema, kes sellega tegeleb. «Inimene Seaside'i muusikastuudios on minule tundmatu ja niikaua, kui ma pole mingeid teoseid kuulnud, ma sinna oma jalga ei tõsta,» lisas ta.

Seaside Music Agency ja Kaljuste Music Groupi helistuudiote rendihind on Tõnspoja väitel samal tasemel. Tema hinnangul on suured investeeringud Eesti muusikaärisse mõttetud, kuna need ei tasu ennast ära.

Hetkel kuum