• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lauri Laubre ehitab Eesti moodsaima helistuudio

  Seaside Music Agency tegevdirektor Andreas Lukin väitis, et järgmisel kuul täisvõimsusega tööle hakkav helistuudio on võrreldav maailmatasemel helisalvestusstuudiotega. Tema sõnul on stuudios Eestis ainulaadne täisautomaatikal põhinev helisalvestuspult.
  Praegu käivad Seaside Music Agency stuudios proovisalvestused ja esimese tööna peaks seal salvestatama Eesti rock-ansamblite sisse mängitud välismaa ansamblite lugude kogumik.
  ASi IS Music Group üks põhiosanikest on muusikaärimees Lauri Laubre.
  Ühe plaadi salvestamise kiirus võib Lukini sõnul ulatuda kahest päevast kuni kuu ajani.
  Stuudio ühe tunni rendihind on 350 krooni, pikemaajalise projekti puhul kehtivad soodushinnad.
  Andreas Lukini sõnul on Eestis praegu neli-viis helistuudiot, mille kvaliteet on enam-vähem korralikul tasemel. «Kui inimesel on kodus kõvaketta salvestus, arvuti, ta laulab kusagil vannitoas midagi sisse, laenab puldi ja miksib selle kõik kokku, on ka see stuudio,» lausus Lukin.
  ASi Kaljuste Music Group tegevdirektor Lauri Tõnspoeg peab Eesti parimateks helisalvestusstuudioteks praegu Eesti Raadio uut stuudiot, Uku Toometi stuudiot Orbital 2, Mikk Targo stuudiot ja Kaljuste Music Groupi enda stuudiot.
  Tõnspoeg lausus, et muusikat ei tee ainuüksi tehnika, vaid selleks peab ka puldi taga inimene olema, kes sellega tegeleb. «Inimene Seaside'i muusikastuudios on minule tundmatu ja niikaua, kui ma pole mingeid teoseid kuulnud, ma sinna oma jalga ei tõsta,» lisas ta.
  Seaside Music Agency ja Kaljuste Music Groupi helistuudiote rendihind on Tõnspoja väitel samal tasemel. Tema hinnangul on suured investeeringud Eesti muusikaärisse mõttetud, kuna need ei tasu ennast ära.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Lääne-Viru suurpõllumehe seakasvatuse pankrotipessa jäi 1,22 miljonit eurot
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.